Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iun 2016 - Anul XXI, nr. 136 (6249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Spitalul de Urgenţă Suceava, parte civilă în procesul cu HexiPharma pentru recuperarea unui prejudiciu de 15.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava se va constitui parte civilă în procesul ce va fi intentat firmei HexiPharma pentru prejudiciul creat prin stoparea utilizării produselor cumpărate de la acest producător. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a confirmat, ieri, că instituţia intră parte în proces. Potrivit managerului, valoarea stocului de produse HexiPharma indisponibilizate din prima săptămână a lunii mai este de 680 de milioane de lei vechi, adică aproximativ 15.000 de euro. 

Cum va decurge acest proces în instanţă este greu de estimat, de vreme ce până la această oră nu există buletine de analiză de la un laborator acreditat pe testarea compoziţiei biocidelor, care să certifice diluţia şi lipsa de eficacitate a produselor HexiPharma. Motivaţiile care pot fi invocate pentru neutilizarea produselor sunt scandalul naţional din jurul acestei firme şi o recomandare a Ministerului Sănătăţii, venită însă ulterior deciziei Comitetului Director al spitalului, şi asta în condiţiile în care probele de sanitaţie efectuate de DSP au fost conforme.

Odată cu indisponibilizarea materialelor achiziţionate de la HexiPharma, Spitalul de Urgenţă a transmis atât Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, cât şi altor instituţii care au solicitat, lista contractelor pe care le-a avut cu firma. Iniţial, au fost trimise contractele din perioada 2010-2016, apoi din 2007-2016 şi din nou 2010-2016.

 

Din 11 firme invitate la negocieri, au răspuns doar şase

Toate contractele au fost încheiate şi derulate doar cu HexiPharma, clona Hexifarma nu există în evidenţele de la Suceava. ”Am verificat imediat ce am aflat de existenţa celei de-a doua firme. Noi nu am avut decât cu HexiPharma şi doar contracte aşa cum au fost pe SEAP, fără nici un fel de acte adiţionale”, a declarat managerul Rîmbu.

Renunţarea la produsele HexiPharma a ridicat însă spitalului o problemă importantă: două dintre produse, Clorhexina B şi Polyiodine, nu au echivalent pe piaţa românească. Vasile Rîmbu a arătat că Spitalul de Urgenţă a transmis la 11 firme invitaţii la negocieri, pentru 12 loturi. Au răspuns invitaţiei doar şase operatori economici şi au fost adjudecate 10 loturi.

În aceste condiţii, conducerea spitalului a transmis o adresă Ministerului Sănătăţii, prin DSP Suceava, prin care solicită să se comunice cu ce pot fi înlocuite soluţiile dezinfectante apoase pentru tegumente şi mucoase Polyiodine şi produsul antiseptic intracavitar Clorhexina B, care nu au echivalenţi în România. ”Pentru acest tip de produse nu am avut nici o ofertă”, a mai spus Rîmbu.

Mai precizăm că HexiPharma este în portofoliul de furnizori ai Spitalului de Urgenţă din Suceava de aproximativ 16 ani. În tot acest timp, contractele cu HexiPharma au reprezentat circa jumătate din totalul contractelor derulate de spital; acest producător român de dezinfectanţi nu a avut niciodată exclusivitate la Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava, parte civilă în procesul cu HexiPharma pentru recuperarea unui prejudiciu de 15.000 de euro.
 Vizualizări articol: 4632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgenţă Suceava, parte civilă în procesul cu HexiPharma pentru recuperarea unui prejudiciu de 15.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hribi cu usturoi Iată deliciu rustic de vară, care până acum câțiva ani se putea savura numai în restaurante de lux sau pensiuni de la munte. Între timp s-au schimbat multe și hribii pot fi găsiți lesne proaspeți în piețe pretutindeni... Citeşte