Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2016 - Anul XXI, nr. 108 (6221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Măsuri draconice pentru a impune respectarea igienei în Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul dezinfectanţilor diluaţi şi infecţiile nosocomiale din spitale determină conducerea Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava să ia măsuri sporite pentru a impune respectarea regulilor de igienă proprii unei unităţi spitaliceşti. Chiar dacă testele de sanitaţie efectuate de DSP la spital au ieşit conforme şi instituţia reuşeşte să ţină infecţiile intraspitaliceşti sub control, managerul Vasile Rîmbu impune o monitorizare mai accentuată şi diminuarea tuturor factorilor de risc.

Astfel, chiar dacă şi până acum era interzis ca bolnavii internaţi în Spitalul Vechi să vină pe jos, în echipament de spital şi uneori chiar cu pungile de dren după ei, în spitalul nou, respectarea acestei măsuri nu a fost controlată foarte riguros. De ieri, însă, Comitetul Director a cerut categoric şefilor de secţie ca circuitul bolnavilor între cele două corpuri de spital să se facă doar cu ambulanţa proprie. Ieşirea pacienţilor în stradă, cu hainele şi papucii cu care stau în salon, îi expune atât pe aceştia, cât şi pe ceilalţi bolnavi cu care vin în contact la îmbogăţirea zestrei de microbi.

De asemenea, a fost interzisă cu desăvârşire aducerea în salon a cazarmamentului cu care oamenii vin de acasă. Spitalul are spaţii special amenajate, în care hainele şi încălţămintea sunt păstrate în saci, în condiţii de siguranţă.

Bolnavii care sunt internaţi nu mai au voie să primească alimente din afara spitalului, cu excepţia apei, fructelor şi sucurilor. ”Spitalul asigură mâncarea pacienţilor, inclusiv pentru cei cu diete speciale. Am interzis aducerea alimentelor de acasă”, ne-a declarat managerul Vasile Rîmbu.

Programul de vizitare a fost redus la două ore de luni până vineri şi la patru ore, de la 13.00 la 17.00, în weekend, iar în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a fost interzis, cu excepţia unor cazuri speciale (bolnavi în fază terminală, vizita preotului în cazurile foarte grave, la cererea bolnavului sau familiei). Un bolnav poate primi în salon unul, maximum doi vizitatori, pentru 10 minute. Bolnavii deplasabili pot primi vizitatori pe holul fiecărui nivel, unde au fost amplasate bănci pentru ei.

Purtarea papucilor de unică folosinţă de către vizitatori este obligatorie.

 

Igiena unui spital depinde şi de pacienţi şi vizitatorii acestora

Potrivit managerului Vasile Rîmbu, programul de lucru al îngrijitoarelor va fi organizat în două ture pentru a se asigura întreţinerea spaţiilor în timpul zilei, cu curăţenie generală la finalul programului de vizită.

Pentru supraveghere epidemiologică, conducerea spitalului a delegat încă trei persoane la acest compartiment şi va solicita forului tutelar, Consiliul Judeţean, aprobare pentru modificarea statului de funcţii şi angajarea lor definitivă.

Starea de igienă nu depinde însă doar de ceea ce face spitalul în acest sens, ci şi de pacienţi şi vizitatori. Chiar dacă este un subiect delicat şi ocolit în discuţiile publice, menţionăm că toate secţiile sunt dotate cu duşuri, în saloane sunt chiuvete, săpun există, la fel şi apă caldă non stop. Spălarea corectă a mâinilor şi duşul zilnic al pacienţilor şi al întregului personal din spital contribuie la menţinerea unei igiene corecte.

În absenţa curăţeniei, nici un dezinfectant, oricât de concentrat ar fi, nu distruge microbii. Cea mai bună dovadă este că probele de sanitaţie luate din sălile de operaţie, la instrumentar sau în sălile de tratamente, în toate spitalele verificate, au ieşit conforme. Probleme au fost la probele de pe tegumente, în saloane, pe holuri sau sub o chiuvetă la Urgenţe (Spitalul Municipal Fălticeni), spălate cu mai puţină rigoare, înainte de dezinfecţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri draconice pentru a impune respectarea igienei în Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 5080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri draconice pentru a impune respectarea igienei în Spitalul de Urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei