Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2016 - Anul XXI, nr. 90 (6203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nou

Pacienţii care refuză ambulanţa vor semna electronic şi vor fi fotografiaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiecare autospecială din dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Suceava va fi dotată, de la 1 mai a.c., cu o tabletă conectată la internet, sistemul având rolul de a îmbunătăţi timpii de răspuns la intervenţii şi a uşura activitatea echipajului. Managerul SAJ Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, modul de funcţionare a sistemului. ”Fiecare medic şi asistent de pe ambulanţă va avea parolă pentru a intra în sistem. Când sună 112, medicul sau asistentul primeşte pe tabletă toate datele pacientului: nume, prenume, adresă, puncte de reper unde se află etc. În momentul în care pleacă la caz, apasă pe o pictogramă şi asta înseamnă că eşti în drum spre pacient. Când ai ajuns, apeşi din nou. Toate datele medicale se înregistrează în format electronic în timp real şi nu pot fi modificate. Când mergi cu pacientul spre spital transmiţi toate informaţiile către unitatea de primiri urgenţe, astfel că cei din UPU vor avea datele despre caz înainte să ajungi cu pacientul la ei”, a explicat dr. Lăzăreanu.

Pentru cazurile în care pacientul refuză să fie transportat la spital există opţiunea pentru semnătură în format electronic, prin care acesta îşi asumă consecinţele refuzului. La refuz poate fi ataşată şi fotografia celui în cauză. În acest fel, se elimină posibilitatea reclamaţiilor ulterioare, cu care echipajele de pe ambulanţă se confruntă nu de puţine ori, că ar fi refuzat să preia un pacient. Dr. Lăzăreanu a explicat: ”De exemplu, sună cineva la 112 că a văzut un bolnav căzut pe stradă, ajungi acolo şi vrei să vezi ce e cu omul şi te trezeşti că te ia la întrebări, cine te-a chemat şi-ţi spune că el nu merge la nici un spital. Doamne fereşte dacă i se întâmplă ceva pe urmă, spune că tu l-ai lăsat în stradă şi eşti vinovat”.

Dr. Lăzăreanu a spus că proiectul cu tablete al Ministerului Sănătăţii este implementat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care ”garantează siguranţă maximă”.

Şeful serviciului de ambulanţă a mai precizat că a considerat util să dea aceste explicaţii pentru ca cei care apelează la salvare să nu creadă că echipajele folosesc tabletele pentru jocuri sau pentru reţelele de socializare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienţii care refuză ambulanţa vor semna electronic şi vor fi fotografiaţi.
 Vizualizări articol: 3477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Pacienţii care refuză ambulanţa vor semna electronic şi vor fi fotografiaţi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei