Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2016 - Anul XXI, nr. 90 (6203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Dr. Lăzăreanu invită primarii la o ”plimbare” legaţi pe targa din ambulanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul interimar al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, invită primarii să facă o ”plimbare” cu ambulanţa prin oraşele pe care le conduc, dar nu aşezaţi pe scaun în maşină, ci imobilizaţi pe targă, aşa cum vin pacienţii la spital. Motivaţia invitaţiei este aceea că şeful Ambulanţei îşi doreşte ca primarii să experimenteze pe propria piele ce simte un pacient imobilizat pe targă atunci când maşina de salvare trece peste denivelări sau peste gropile din şosea. ”Un bolnav cu fractură de coloană poate fi transformat într-un paralitic pe viaţă”, a declarat medicul ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dr. Lăzăreanu a afirmat că i-a semnalat, ieri, primarului de Suceava, Ion Lungu, problema străzii denivelate din faţa Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou”, precum şi starea străzii Scurte, pe unde se intră pe poarta B a unităţii spitaliceşti.

Un alt aspect asupra căruia a discutat cu primarul Lungu a fost acela al indicatorului ”obligatoriu la dreapta” de la ieşirea pe poarta principală a spitalului, care face să se piardă timp în cazul transportului pacienţilor de la spitalul nou la spitalul vechi. ”Nu poţi trece strada cu bolnavul de la spitalul nou la spitalul vechi deoarece este indicator obligatoriu la dreapta”, a spus Lăzăreanu, care a amintit că şoferul unei ambulanţe care a virat la stânga pentru a duce bolnavul imediat la spitalul vechi a fost avertizat de un poliţist local că nu respectă regulile de circulaţie.

 

Transportul bolnavilor între spitalul nou şi spitalul vechi, încurcat de regulile de circulaţie

”Se pierd timp şi bani pentru că spitalul plăteşte din banii bolnavilor acest serviciu de transport pe care îl face ambulanţa şi noi dăm banii mai departe la bugetul de stat. Problema asta trebuie rezolvată cumva”, consideră medicul.

În opinia lui, în astfel de cazuri fie ar trebui chemat medicul din spitalul vechi la Unitatea de Primire Urgenţe să consulte pacientul, fie apar servicii private de transport nemedicalizat, care să poată semna contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate şi să se ocupe de transportul bolnavilor. Deocamdată, acest serviciu este posibil doar pentru bolnavii dializaţi, deşi există solicitări şi din partea bolnavilor de cancer care fac şedinţe de radioterapie în centrele universitare.

Teoretic, pentru această categorie de pacienţi transportul ar putea fi efectuat cu ambulanţa, dar din cauza lipsei maşinilor SAJ Suceava nu a făcut contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate. ”Bolnavii care fac radioterapie au cure de câte 10 zile. Nu avem o maşină disponibilă care să ducă şi să aducă zilnic de la Iaşi, de exemplu, timp de 10 zile, un astfel de pacient”, a mai spus dr. Lăzăreanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dr. Lăzăreanu invită primarii la o ”plimbare” legaţi pe targa din ambulanţă.
 Vizualizări articol: 3533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dr. Lăzăreanu invită primarii la o ”plimbare” legaţi pe targa din ambulanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei