Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2016 - Anul XXI, nr. 29 (6142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control

Zeci de medici de familie, sancţionaţi de Casa de Asigurări de Sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de medici de familie din judeţ au primit sancţiuni din partea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava ca urmare a neregulilor depistate de instituţie. Reţete prescrise greşit, servicii neefectuate, dar pentru care s-au decontat bani, reţete compensate pentru persoane care nu aveau acest drept sau nerespectarea programului de lucru sunt câteva dintre abaterile sesizate de reprezentanţii CAS.

Pe parcursul anului trecut, zece medici de familie au fost sancţionaţi pentru nerespectarea programului de lucru prevăzut prin contract cu CAS Suceava, amenzile ridicându-se la 2.919,44 lei, iar alţi 71 de medici au fost obligaţi să returneze peste 180.000 de lei, reprezentând contravaloarea reţetelor prescrise fără respectarea protocoalelor de prescriere a medicamentelor.

Cristi Bleorţu, preşedintele CAS Suceava, a mai precizat că doi medici de familie au primit “avertisment” pentru necompletarea corectă şi la zi a formularelor utilizate în sistemul de asigurări de sănătate, 14 medici au fost puşi să restituie sume de bani reprezentând servicii neefectuate, iar pentru 21 medici de familie s-a dispus măsură de recuperare a reţetelor medicale duble prescrise în aceeaşi lună, în valoare de 7.308,13 lei.

Acesta a mai menţionat că 12 medici de familie au fost sancţionaţi pentru emiterea reţetelor medicale prescrise offline, în valoare de 12.418,44 lei, iar în cazul a 25 medici de familie s-a aplicat măsura de recuperare a contravalorilor reţetelor offline, în sumă de 9.844,25 lei. Conform reglementărilor legale, medicii au obligaţia să utilizeze prescripţia medicală electronică online şi în situaţii justificate prescripţia medicală electronică offline. În cazul prescrierii offline, medicii au obligaţia să introducă în sistemul informatic toate prescripţiile offline în 30 de zile de la data prescrierii.

 

Sancţiuni pentru reţetele pensionarilor

CAS Suceava a mai verificat şi prescripţiile medicale ce cuprind medicamente compensate cu 90% din preţul de referinţă eliberate pensionarilor care au realizat venituri din pensii de peste 700 lei.

CAS a depistat că 24 de suceveni au beneficiat de reţete compensate cu 90% din preţul de referinţă, dat fiind faptul că figurau ca „pensionari cu venituri numai din pensii mai mici de 700 lei pe lună”, deşi conform bazei de date de la Finanţe aceştia aveau şi alte venituri impozabile, nu doar venituri din pensie. În aceste situaţii, CAS a transmis notificări asiguraţilor pentru recuperarea contravalorii de 40% din preţul medicamentelor de care au beneficiat nejustificat, în valoare de 4.883,72 lei.

 „În cadrul unui control operativ s-au verificat prescripţiile medicale ce cuprind medicamente compensate cu 90% din preţul de referinţă eliberate în anul 2014pensionarilor care au realizat venituri din pensii de peste 700 lei şi au fost identificate prescripţii medicale emise fără respectarea prevederilor legale la un număr de 136 medici de familie aflaţi în contract cu CAS, suma imputată acestora fiind în valoare de 37.785,40 lei”, a mai declarat Bleorţu.

Totodată, CAS a identificat 160 de pensionari cu pensii peste 700 lei, dar care au dat declaraţie pe propria răspundere că realizează venituri numai din pensii sub 700 lei, suma imputată pensionarilor, de 21.035,96 lei, reprezentând diferenţa dintre procentul de compensare 90 şi procentul de compensare 50 din preţul de referinţă a medicamentelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de medici de familie, sancţionaţi de Casa de Asigurări de Sănătate.
 Vizualizări articol: 2910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Zeci de medici de familie, sancţionaţi de Casa de Asigurări de Sănătate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de burtă (din burta prefiarta) Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și neplăcut de preparat, din cauza complicatului procedeu de curățare a burții de vită, acum, după apariția în comerț... Citeşte