Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2016 - Anul XXI, nr. 29 (6142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Luna viitoare

Noua Unitate de Primiri Urgenţe - SMURD Suceava va fi inaugurată de dr. Raed Arafat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua Unitate de Primire Urgenţe SMURD a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, ale cărei lucrări vor fi finalizate luna viitoare, va fi inaugurată de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat dr. Raed Arafat. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, ne-a confirmat, ieri, că secretarul de stat Arafat a acceptat invitaţia de a veni la acest eveniment. Potrivit lui Rîmbu, la sfârşitul lunii martie constructorul va preda spitalului secţia ”la cheie”, astfel încât mutarea întregii activităţi se va putea face într-o singură noapte, din actuala locaţie provizorie în noul spaţiu reabilitat şi modernizat. Proiectul de modernizare a UPU Suceava l-a avut ca model pe cel al unităţii etalon de la Târgu Mureş. Prin lucrările realizate şi prin dotare, ”Urgenţa” de la Suceava va  fi una dintre cele mai moderne din ţară.

Managerul Vasile Rîmbu a informat Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi despre necesitatea suplimentării posturilor în UPU, solicitând aprobare pentru încă nouă posturi de medic specialist medicină de urgenţă, trei medici pediatri, doi medici specialişti radiologie - imagistică medicală, 24 asistenţi medicali, un asistent radiologie, şase asistenţi radiologie cu competenţă de operare CT, opt operatori registratori medicali, nouă infirmiere, zece brancardieri şi şapte îngrijitoare curăţenie. Unitatea de Primire Urgenţe SMURD din spital este singura de acest gen din judeţ şi deserveşte peste 700.000 de locuitori. În anul 2015, în UPU s-au prezentat 93.273 de persoane, dintre care 25.721 au fost copii.

 

UPU ar putea avea o a treia linie de gardă, de pediatrie

Rîmbu şi-a motivat solicitarea nu numai prin numărul mare de prezentări în UPU, ci prin aceea că lucrările de extindere şi modernizare a UPU, care vor fi finalizate luna viitoare, vor dubla suprafaţa secţiei şi vor fi posturi de lucru care nu pot fi acoperite de personalul existent. Radiologii sunt necesari deoarece secţia modernizată va avea propriul punct de radiologie şi imagistică, dotat cu aparat Rx digital şi computer tomograf. Numărul de proceduri şi servicii medicale oferite de spital, inclusiv asigurarea de medici şi asistenţi pe ambulanţa C Terapie Intensivă Mobilă SMURD, reclamă personal suplimentar pentru asigurarea tuturor cerinţelor. 

Managerul spitalului a transmis forurilor de decizie că, din 2002 până în 2015, numărul pacienţilor copii care se prezintă la Urgenţă a crescut de la 21% la 28%, iar pediatri în UPU sunt doar trei. În timpul nopţii şi în weekend, consultaţiile sunt asigurate de medicii specialişti de gardă din secţia Pediatrie, ceea ce face să apară disfuncţionalităţi când apar suprapuneri între solicitările din UPU şi urgenţele din secţie.

Vasile Rîmbu a mai solicitat conducerii Ministerului Sănătăţii şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă să analizeze oportunitatea înfiinţării unei linii de gardă de pediatrie în UPU, cu medici proprii, pentru a reduce timpii de aşteptare şi de soluţionare a cazurilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua Unitate de Primiri Urgenţe - SMURD Suceava va fi inaugurată de dr. Raed Arafat.
 Vizualizări articol: 3488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noua Unitate de Primiri Urgenţe - SMURD Suceava va fi inaugurată de dr. Raed Arafat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de burtă (din burta prefiarta) Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și neplăcut de preparat, din cauza complicatului procedeu de curățare a burții de vită, acum, după apariția în comerț... Citeşte