Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2016 - Anul XXI, nr. 29 (6142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate

12 suceveni s-au tratat în străinătate în 2015, prin intermediul formularului E 112

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

12 suceveni au beneficiat de servicii medicale decontate de statul român, în clinici din Italia şi Germania, în decursul anului trecut. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a eliberat 12 formulare E 112 pentru asiguraţii care s-au adresat instituţiei pentru a se trata în cadrul unor unităţi sanitare din afara ţării.

Numărul beneficiarilor acestui formular este mai mic faţă de 2014, când CAS Suceava a eliberat 25 de formulare E 112.

Cristi Bleorţu, directorul CAS Suceava, a explicat că „statul român plăteşte integral tratamentul în străinătate al celor care au nevoie de anumite servicii medicale pe care bolnavul nu le poate primi în timp normal în nici o unitate spitalicească din ţară, cheltuielile fiind decontate pe baza acestui formular”. Astfel, pacienţii pot beneficia de tratament în străinătate, în baza formularului E 112, dacă îndeplinesc cumulativ doua condiţii - tratamentul respectiv trebuie să facă parte obligatoriu din lista serviciilor medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază de care beneficiază asiguraţii din sistemul de asigurări de sănătate din România, iar tratamentul respectiv să nu poată fi efectuat în România în intervalul de timp necesar în mod normal, având în vedere starea de sănătate a pacientului şi evoluţia prognozată a bolii.

Persoana asigurată care solicită formularul E 112 trebuie să depună la CAS Suceava o cerere scrisă însoţită de o copie a actului de identitate, adeverinţă de asigurat, un referat sau un raport medical care va conţine recomandarea pentru efectuarea tratamentului în străinătate, precum şi dosarul medical care va conţine înscrisuri medicale din care să rezulte diagnosticul.

 

Peste 1.700 de formulare europene eliberate în 2015

1.786 de formulare europene au fost eliberate de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, în anul 2015, pentru persoanele care au necesitat tratament în statele membre ale Uniunii Europene în baza Regulamentelor europene de securitate socială.

„În anul 2015, prin aplicarea Regulamentelor Uniunii Europene CEE nr. 1408/71 şi nr. 574/72, CAS Suceava a eliberat, la solicitarea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din ţările Uniunii Europene, un număr de 1.786 de formulare europene”, a transmis Cristi Bleorţu.

Acesta a mai transmis că în cazul decontării serviciilor medicale obţinute în statele UE de asiguraţii români beneficiari de card european sau de formulare europene (E 106, E 121 şi E 112), în anul 2015, CAS Suceava a decontat 953 de solicitări. Suma decontată de CAS Suceava pentru servicii medicale de care au beneficiat asiguraţii români în statele UE (cele mai multe în Austria, Belgia, Franţa, Germania, Olanda, Polonia, Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Suedia, Italia), conform acestor solicitări, a fost de 7.223.591,35 de lei.

În 2015, CAS a eliberat 6.271 de carduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 suceveni s-au tratat în străinătate în 2015, prin intermediul formularului E 112.
 Vizualizări articol: 1383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12 suceveni s-au tratat în străinătate în 2015, prin intermediul formularului E 1120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de burtă (din burta prefiarta) Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și neplăcut de preparat, din cauza complicatului procedeu de curățare a burții de vită, acum, după apariția în comerț... Citeşte