Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2016 - Anul XXI, nr. 20 (6133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dintr-o ”eroare umană”

Spitalul Orăşenesc din Siret a ”fentat” Casa Asigurărilor de Sănătate cu 10.846 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mandatul noului manager interimar al Spitalului Orăşenesc de Boli Cronice din Siret, Sorin Haraseniuc, începe cu plata unei datorii de 10.846 de lei către Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava, generată de faptul că unitatea a raportat şi încasat de două ori servicii medicale efectuate prin secţia de recuperare pentru pacienţi internaţi. Practic, serviciile au fost decontate o dată pentru pacienţii respectivi în calitate de asiguraţi internaţi şi încă o dată ca asiguraţi care s-au prezentat la recuperare, în aceeaşi perioadă, ceea ce contravine legii. Managerul Haraseniuc ne-a declarat, ieri, că a discutat această problemă în Consiliul de Administraţie al spitalului imediat ce a preluat mandatul şi s-au stabilit măsurile ca pe viitor să se evite astfel de situaţii. ”A fost o eroare umană, nu rea-credinţă”, ne-a declarat Sorin Haraseniuc. Banii vor fi restituiţi din bugetul spitalului pe acest an.

Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Cristi Bleonţu, ne-a declarat că greşeala a fost descoperită în urma unui control al Curţii de Conturi, efectuat anul trecut asupra activităţii spitalului în 2014. ”Banii urmează a fi recuperaţi în tranşe de câte 2.000 de lei”, a precizat preşedintele CAS.

 

Spitalul din Siret nu a realizat numărul de internări contractat cu CAS Suceava

O altă problemă pe care noul manager trebuie să o rezolve foarte repede este aceea a realizării indicatorilor asumaţi cu CAS Suceava. Anul trecut, în luna decembrie, spitalul nu a reuşit să aibă numărul de internări asumat prin contract, atât ca număr de pacienţi, cât şi ca număr de zile de internare. Potrivit managerului, o bună parte dintre pacienţi au fost trimişi la spitalele din Suceava şi Rădăuţi, iar Siret a rămas în deficit. Situaţii de acest gen conduc la reducerea finanţării acordate de CAS pentru Spitalul de Boli Cronice Siret.

În ceea ce priveşte conflictul existent de peste doi ani între sindicat si conducerea spitalului, mediat de mai multe ori, fără rezultat, de Prefectura Suceava şi Primăria Siret, Sorin Haraseniuc a afirmat că deocamdată legea nu permite acordarea majorărilor salariale solicitate de sindicalişti.

Economistul Sorin Haraseniuc este manager interimar al spitalului din Siret din data de 11 ianuarie a.c., de când s-a încheiat mandatul lui Marius Scorobohaci, care a deţinut această funcţie timp de trei ani.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Orăşenesc din Siret a ”fentat” Casa Asigurărilor de Sănătate cu 10.846 de lei.
 Vizualizări articol: 3153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spitalul Orăşenesc din Siret a ”fentat” Casa Asigurărilor de Sănătate cu 10.846 de lei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciulama ca la mama Pentru cine ar vrea un pui cu smântână, dar se ferește de mâncarea prea grasă, această variantă de ciulama delicioasă, al cărei sos este doar puțin ”păcălit” cu smântână, este o opțiune de luat în... Citeşte