Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2016 - Anul XXI, nr. 8 (6121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare

Conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava a început evaluarea asistentelor şi a infirmierelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Evaluarea asistentelor şi a personalului de îngrijire din Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a început, ieri, cu proba scrisă, prin care vor fi testate cunoştinţele profesionale. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat, ieri, că această probă se va derula pe durata a trei zile. După aceasta urmează o discuţie a conducerii unităţii cu fiecare angajat în parte, în cadrul căreia vor fi urmărite abilităţile de comunicare, înţelegere şi atitudinea acestora. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a precizat că evaluarea personalului nu va fi făcută ”cu metrul şi cântarul, ci pe baza competenţelor profesionale pe care trebuie să le aibă personalul medical”. Precizarea vine ca urmare a acuzelor care i-au fost aduse managerului, după ce a declarat că la UPU va face ”echipă de amazoane”, că ar selecta personalul din Urgenţă pe baza aspectului fizic şi nu după competenţa profesională. Rîmbu a explicat clar că ţinuta îngrijită, promptitudinea în reacţie şi rapiditatea de mişcare fac parte, de asemenea, din calităţile unei bune asistente medicale sau infirmiere care lucrează într-un spital şi, în mod special, într-o secţie atât de dinamică precum Unitatea de Primire a Urgenţelor. Potrivit şefului spitalului, în UPU este nevoie de personal tânăr, suplu, cu rezistenţă fizică şi psihică mare la stres şi la un ritm de muncă intens.

 

Cei mutaţi dintr-o secţie în alta îşi vor păstra drepturile salariale

”Imaginea spitalului depinde în primul rând de ceea ce se întâmplă în UPU. Dintre cei care se prezintă la această secţie, doar 30% rămân internaţi, restul merge acasă cu o imagine proastă a spitalului. Asta se va schimba. La UPU vrem să facem echipă de amazoane, adică personal foarte bine pregătit profesional, tânăr, suplu şi dinamic”, a fost declaraţia lui Vasile Rîmbu. În opinia lui, experienţa profesională într-o anumită secţie nu poate fi invocată pentru a compensa lentoarea în mişcare generată de obezitate sau vârsta înaintată. Managerul a mai spus că va avea grijă ca în ”rotaţia cadrelor” celor transferaţi în alte secţii să nu le fie afectate drepturile salariale.

Numărul persoanelor care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava depăşeşte 100.000 pe an. Personalul medical angajat este insuficient, astfel că până la deblocarea posturilor şi efectuarea de noi angajări singura soluţie pentru a reduce şi preveni disfuncţiile este eficientizarea celui existent. ”Până când vom putea face angajări suplimentare, vom lucra la condiţia fizică, adică cei pe care îi avem trebuie să se mişte mai rapid, să aibă o comunicare şi o prezenţă mai bună în faţa bolnavilor şi aparţinătorilor. Monitorizarea a tot ceea ce se întâmplă în UPU va fi cu totul alta”, a mai declarat Vasile Rîmbu.

Lucrările de modernizare a UPU se vor încheia în luna martie a acestui an, activitatea urmând a se desfăşura într-un spaţiu mult mai generos şi mai bine dotat cu aparatură şi echipamente medicale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava a început evaluarea asistentelor şi a infirmierelor.
 Vizualizări articol: 2234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava a început evaluarea asistentelor şi a infirmierelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărățele rapide din aluat congelat Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară și nici chef de stat cu orele prin bucătărie, atunci varianta ideală poate fi această rețetă de sărățele. Durează mai... Citeşte