Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2015 - Anul XX, nr. 292 (6104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Doar în acest an

Spitalul de Urgenţă Suceava a achiziţionat aparatură ultraperformantă de peste 5 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Investiţiile Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în aparatură şi tehnică medicală s-au ridicat, în acest an, la o valoare de peste 5 milioane de euro. Finanţarea a fost asigurată din venituri proprii, de la bugetul local şi cel de stat rectificat. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă la care a participat şi preşedintele instituţiei tutelare, Consiliul Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, principalele echipamente şi aparate care au intrat în acest an în dotarea spitalului.

Potrivit lui Vasile Rîmbu, primele vizate au fost blocul operator, care acum are ”o dotare excepţională”, şi secţia Ortopedie. ”Datorită competenţei colectivului de la Ortopedie, numărul intervenţiilor chirurgicale a crescut la 1.200-1.500 lunar. Asta înseamnă peste 30 de intervenţii pe zi, astfel că le-am acordat o atenţie specială şi am achiziţionat tot ce au avut nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii şi pentru a crea un confort sporit pacienţilor”, a afirmat Rîmbu. Astfel, în blocul operator există acum o masa mobilă de operaţie ”de top” pentru procedurile de ortopedie, traumatologie şi neurochirurgie. Sistemul ”oferă chirurgilor o excepţională stabilitate, o superioară radiotransparenţă şi un design ergonomic pentru o poziţionare precisă a pacientului şi un acces optim către zona operatorie”. Un aparat de radiologie mobilă braţ C asigură un câmp de vizualizare imagistic mult mărit, necesar procedurilor chirurgicale ortopedice. Datorită rezervei de putere echipamentul poate produce imagini de calitate chiar şi în proiecţii laterale la pacienţii obezi. O trusă de instrumentar folosită în intervenţiile endoscopice ce presupun leziuni ligamentare la nivelul articulaţiei genunchiului este destinată tot Ortopediei.

”Având în vedere numărul crescut de operaţii la nivelul secţiei de Ortopedie, timpul de recuperare a pacienţilor trebuie îmbunătăţit. Achiziţia unor sisteme automate de mobilizare a membrelor pacienţilor fără ca aceştia să depună efort are un aport în acest sens, reducând şi timpii de spitalizare”, a arătat Rîmbu.

Sistemul de navigaţie pentru artroplastia totală de şold sau genunchi, patentat de compania americana Orrthalign, se pare că este unicul achiziţionat în ţară. Acesta permite prin intermediul unui sistem computerizat miniatural navigaţia tibială şi distal femurală. Unul dintre avantajele majore este reprezentat de compatibilitatea cu toate tipurile de sisteme de implanturi.

Sistemul de ţintire reprezintă un produs medical inovator în chirurgia ortopedică asistată de calculator care ajută chirurgul în a obţine intraoperator date de localizare exactă pentru plasarea şuruburilor necesare endoprotezelor în fracturile lungi.

 

Aparatura performantă ajută pentru un diagnostic şi un tratament de mare precizie

Pentru chirurgia toracică, spitalul a achiziţionat o linie de videobronhoscopie HD, o linie de toracoscopie şi mediastinoscopie full HD, o trusă de toracotomie, trusă os şi sternotom electric.

În blocul operator mai există o platformă de electrochirurgie cu sigilare vasculară, un turn laparoscopic Olympus, un sistem de ultrasonografie neurochirurgicală care permite redarea de imagini detaliate ale creierului şi ale structurilor neurovasculare. O trusă de implantare transpediculară le permite neurochirurgilor rezolvarea locală şi rapidă a situaţiilor patologice traumatice ale coloanei vertebrale spinale (fracturi vertebrale, luxaţii etc.) fără a deplasa pacientul în centrele specializate, unde timpii de aşteptare sunt mari. Chirurgia generală, Urologia şi Ginecologia au primit câte un sistem de video-endoscopie tridimensională.

O linie de chirurgie laparoscopică a fost achiziţionată pentru Pediatrie pentru abordarea minim invazivă şi la copii.

Urologia beneficiază de o linie completă pentru intervenţiile laser endoscopice ce vizează tratamentul litiazei renale pentru calculi cu dimensiuni mai mari de 10 mm. Valoarea aparaturii achiziţionate pentru blocul operator se ridică la 8,7 milioane de lei.

De dotare s-au bucurat şi secţiile Pediatrie - linie endoscopie digestivă pediatrică full HD, Anestezie-Terapie Intensivă - două sisteme mobile complet automate de anestezie, dotate cu sisteme moderne de ventilaţie a pacientului, şi un ecograf multidisciplinar portabil. Pentru Neonatologie au fost cumpărate un aparat de ventilaţie artificială, un analizor gaze sanguine şi şase incubatoare neonatale.

Cardiologia are un ecograf 3D/4D cu aplicaţie cadiologie, posibil singurul din zona Moldovei; ORL are trusă endoscopie rinosinusală şi trusă laringoscopie suspendată, care completează sistemele deja existente în secţie. Câte un ecograf multidisciplinar cu aplicaţii OG 3D/4D au primit secţiile Obstetrică Ginecologie, Medicină internă şi Radiologie. Radiologia a mai primit şi un echipament de radiologie digitală.

Dotarea Unităţii de Primire a Urgenţelor, după reabilitare şi extindere, a avut în vedere construirea unui platou imagistic performant care să acopere întreaga diversitate de patologii cu prezentare frecventă în UPU. Valoarea echipamentelor pentru această secţie este de aproximativ 3,52 de milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava a achiziţionat aparatură ultraperformantă de peste 5 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul de Urgenţă Suceava a achiziţionat aparatură ultraperformantă de peste 5 milioane de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un atu in plus pentru statutul regional al Bucovin trimis de
(17 dec 2015, 14:51:49
Sa ne traiasca dl Rimbu! Dumnealui este omul priceput la locul potrivit!
E o bucurie sa constati, ca si Suceava devine treptat un centru de sanatate.
Asta aduce un atu in plus pentru statutul regional al Bucovinei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de bob (de post) Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai gustos, este prea puțin cunoscut și folosit în zona urbană. Se găsește însă, prin magazinele naturiste, bob... Citeşte