Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2015 - Anul XX, nr. 122 (5934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situație

În aprilie, bolile de inimă au ucis de aproape cinci ori mai mulți suceveni decât cancerul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bolile de inimă rămân pe primul loc în ceea ce privește cauza de deces a sucevenilor. O situație prezentată ieri de directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, în cadrul unei conferințe de presă, arată că numai în luna aprilie au murit din cauza afecțiunilor aparatului circulator 485 de oameni. Majoritatea, 376 de bolnavi, nici nu au mai ajuns la spital, ci au murit acasă. Din statistica DSP reiese că bolile cardio-vasculare au ucis de aproape cinci ori mai mulți suceveni decât cancerul. Tumorile maligne au răpus, în luna aprilie, 106 suceveni, pe locul întâi plasându-se cancerul de stomac. Pe locul doi sunt tumorile maligne ale aparatului respirator, urmate de cele de sân și prostată.

DSP Suceava a atras atenția în mai multe rânduri asupra riscului pe care îl reprezintă bolile inimii și, mai ales, hipertensiunea arterială. Anul trecut, în județul Suceava erau înregistrate 80.893 de persoane cu hipertensiune arterială, iar 3.739 de persoane au murit din cauza hipertensiunii arteriale și a complicațiilor asociate.

 

Sedentarismul, sarea în exces, obezitatea sunt factori de risc pentru îmbolnăvirea inimii

Prin urmare, dacă aveți unul dintre următoarele simptome trebuie să mergeți de urgență să vă consulte un medic: modificarea sau pierderea stării de conştienţă, modificări ale stării mentale sau schimbări bruşte de comportament, cum ar fi confuzie, delir, letargie, halucinaţii, dureri în piept, senzaţie de constricţie sau presiune toracică, palpitaţii, ameţeală, vorbire neclară, deformată sau incapacitatea de a vorbi, sângerare nazală care nu se opreşte în 5 minute, amorţeală, paralizie sau incapacitatea de a mişca o parte a corpului, accelerarea ritmului cardiac, durere de cap severă sau neobişnuită, modificări ale vederii, slăbiciune.

Printre cauzele hipertensiunii arteriale se numără alcoolismul, stresul, boala valvulară aortică, ateroscleroza, îngustarea aortei, leziunile cerebrale care cresc presiunea intracraniană, ceea ce poate afecta capacitatea de reglare a tensiunii arteriale, tulburări endocrine, febra, unele afecțiuni renale precum cancerul renal și insuficienţa renală, durerile severe, precum cele apărute în cancer sau arsuri, nivelul crescut al colesterolului în sânge sau sarcina.

La acestea se adaugă factori de risc, cum ar fi vârsta, stresul, diabetul, alimentaţia bogată în sare, consumul excesiv de alcool, istoricul familial de hipertensiune arterială, obezitatea, stilul de viaţă sedentar și fumatul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În aprilie, bolile de inimă au ucis de aproape cinci ori mai mulți suceveni decât cancerul.
 Vizualizări articol: 1592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În aprilie, bolile de inimă au ucis de aproape cinci ori mai mulți suceveni decât cancerul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tochitură moldovenească Reţeta aceasta este atât de populară pe plaiurile moldoveneşti, încât nu există gospodină care să nu ştie să o pregătească. Secretul este să se folosească şi ceva afumătură pentru un gust mai dichisit. Între ingrediente se... Citeşte