Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2015 - Anul XX, nr. 116 (5928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Manifestare ştiinţifică

Academicianul Irinel Popescu va conferenţia azi la Zilele Medicale ale Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conferinţa naţională Zilele Medicale ale Sucevei, care se desfăşoară în perioada 21-23 mai şi beneficiază de participarea a peste 500 de medici, a început, ieri, cu un moment de reculegere în memoria doctorilor suceveni Roman Tighineanu şi Carmen Andrei. La deschidere a fost prezent şi prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, care a transmis un salut participanţilor. Primele comunicări din program, pe teme de interes general pentru medici, au fost susţinute de prof. dr. Vasile Astărăstoae, ”Medicul - funcţionar public?”, prof. dr. M.R. Diaconescu, ”Cancerul mamar - de la papirusul Edwin Smith la Angelina Jolie”, Gheorghe V.Ciubotaru, ”Jurământul lui Hipocrat şi epoca actuală”, şi I. Lucaci, ”Locul şi rolul sectorului sanitar în ierarhia socială”.

Ziua de astăzi este deschisă, de la ora 8.30, de acad. prof. univ. dr. Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, şeful secţiei de transplant hepatic, şi se va derula până la ora 19.00, pe patru secţiuni, moderate de personalităţi ale lumii medicale româneşti. Acad. prof. univ. dr. Irinel Popescu va susţine o comunicare despre tratamentul metastazelor hepatice în cancerul colo-rectal. Acesta a declarat aseară, la Suceava, în cadrul unei conferinţe de presă: „Se pot face foarte multe lucruri şi în acest tip de cancer. Rata de supravieţuire a crescut de la 6 luni la peste 5 ani şi avem pacienţi care au supravieţuit şi 10 ani”.

Ziua de mâine este rezervatăcomunicărilorpe teme predominant oncologice, secţiune moderată de doctorii Doina Ganea-Motan, Roxana Filip şi Sânziana Lovin, şi unei sesiuni în care sunt incluse şi lucrări mai aparte, moderate de doctorii Ioan Ieţcu, F. Filip şi Claudia Bilha: ”Ştefan cel Mare, ctitor de biserici” - V.Răzeşu, ”Porţi ale cerului în Moldova medievală”, susţinută de preotul Gabriel Herea, ”Universul relaţional al actului medical” - ClaudiaBilha, „Incursiune iatroistorică sub semnul muzei Clio** în Ţinutul Sucevei de ieri şi de azi” - dr. Ioan Ieţcu, V. Rădăşanu şi S. Rădăşanu. La ora 13.00, arheologul Mugur Andronic îşi va lansa cartea ”Istoria Bucovinei”.

 

Dintre cele 55 de comunicări ştiinţifice, 26 sunt ale medicilor suceveni

Conferinţa are două teme mari, ”Actualităţi şi realizări deosebite în practica medicală” şi ”Urgenţe medico-chirurgicale”, cu susţinerea a 55 de comunicări, dintre care 26 sunt ale medicilor din Suceava. Vor fi prezentate cazuri medicale rare, întâlnite de specialişti în practică.

Zilele Medicale ale Sucevei este unul dintre cele mai importante evenimente pentru lumea medicală din judeţ, la care s-au înscris nu mai puţin de 550 de medici (400 de doctori din diverse specializări şi 150 de stomatologi) şi 16 firme de medicamente. De asemenea, conferinţa are o secţiune dedicată cadrelor medicale medii.

Cea de-a patra ediţie a Zilelor Medicale Sucevene se desfăşoară la Complexul Zamca din municipiul Suceava. Intrarea este liberă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Academicianul Irinel Popescu va conferenţia azi la Zilele Medicale ale Sucevei.
 Vizualizări articol: 2193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Academicianul Irinel Popescu va conferenţia azi la Zilele Medicale ale Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Saramură de lufar Vânt subţire în zori, valuri mai năprasnic înaintând spre ţărm... simţi cum marea şi ea se pregăteşte să iasă din primăvară, înaintând vitejește spre vară. Cine ştie cu adevărat care e cursul vremii va... Citeşte