Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2015 - Anul XX, nr. 104 (5916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Triaj epidemiologic

Peste 150 de elevi suceveni s-au întors din vacanţa de primăvară cu râie şi păduchi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de elevi suceveni s-au întors din vacanţa de primăvară (11-19 aprilie), în băncile şcolii, cu diverse afecţiuni care pot pune în pericol şi sănătatea colegilor lor.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, “triajul epidemiologic a fost efectuat după vacanţa de primăvară în 472 de unităţi şcolare. Au fost verificaţii 77.000 de elevi, depistându-se elevi cu viroze respiratorii, angine, dar şi afecţiuni parazitare, cum ar fi pediculoză şi scabie. 150 de elevi au fost găsiţi cu pediculoză şi 13 cu scabie”.

Aceasta a mai explicat că după controlul efectuat la 10 zile de la triajul epidemiologic au mai rămas în evidenţă doar 10 copii cu pediculoză. DSP asigură gratuit distribuirea de substanţe antiparazitare.

Triajul epidemiologicare drept scop depistarea eventualelor boli transmisibile la copii şi izolarea acestora pentru împiedicarea răspândirii lor în colectivitate. Triajul epidemiologic constă în verificarea stării de igienă a elevilor şi preşcolarilor şi dacă aceştia suferă de boli infecţioase. În cazul în care elevii vor fi găsiţi cu păduchi, viroze respiratorii sau micoze, aceştia vor trebui să absenteze de la şcoală şi să urmeze un tratament specific.

 

Medicii din mediul rural, nemulţumiţi că nu sunt plătiţi pentru a efectua triajul

Controlul elevilor şi preşcolarilor este efectuat, de regulă, de medicii sau asistenţii şcolari, în cazul unităţilor dotate cu cabinele medicale. Cât priveşte unităţile şcolare din mediul rural, la şcolile care nu au arondaţi medici din reţeaua şcolară, sarcina triajului revine medicilor de familie, aceştia nefiind remuneraţi pentru această activitate.

„Triajul epidemiologic merge din ce în ce mai greu, trebuie să recunoaştem. Medicii de familie nu sunt plătiţi pentru această activitate şi, mai ales în mediul rural, se desfăşoară cu dificultate”, a menţionat dr. Cătălina Zorescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150 de elevi suceveni s-au întors din vacanţa de primăvară cu râie şi păduchi.
 Vizualizări articol: 1592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 150 de elevi suceveni s-au întors din vacanţa de primăvară cu râie şi păduchi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei