Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 apr 2015 - Anul XX, nr. 90 (5902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buget

DSP Suceava a primit peste 300.000 de lei pentru plata medicilor de familie care vaccinează copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit primele fonduri din bugetul pe acest an. După intrarea în vigoare a noilor norme tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2015-2016, din data de 1 aprilie a.c., DSP Suceava a primit pentru programul național de imunizări suma de 303.000 lei, destinată plății medicilor de familie care se vor ocupa de vaccinarea copiilor. Medicii de familie  preiau această activitate de la medicii școlari, ceea ce teoretic ar trebui să fie în favoarea pacientului. ”În școli a scăzut foarte mult rata vaccinării, mai ales în mediul urban. Mă bucur că vaccinarea este trecută la medicii de familie, care cunosc cel mai bine antecedentele medicale ale copilului”, ne-a declarat directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu. Vaccinurile vor fi achiziționate în continuare de Ministerul Sănătății, prin licitație națională.

 

Laptele praf pentru copii ajunge până în trimestrul 3

DSP mai are la dispoziție suma de 27.000 lei pentru reactivi, dezinfectanți și materiale sanitare, pentru derularea programului de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare. Pentru finanțarea Programului național de prevenire, supraveghere și control al infecției HIV, pentru tratamentul pacienților seropozitivi sunt alocați până la sfârșitul anului 2.087.000 de lei, la care se adaugă finanțarea pe trimestrul 1, de 1.493.000 lei, suma totală pentru 2015 fiind 3.580.000 de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, banii sunt suficienți pentru 6 luni, după care sumele vor fi completate la rectificarea bugetară. DSP asigură testarea gratuită a gravidelor și a grupelor de risc din populația generală cu teste achiziționate prin program – licitație națională.

Pentru Programul național de prevenire, supraveghere și control al tuberculozei, DSP nu a primit nici un ban și asta pentru că tratamentul bolnavilor cu TBC este asigurat, până la sfârșitul anului, cu medicamentele existente în stocuri. Programul național de monitorizare a factorilor de risc din mediul de viață și muncă are alocată pentru Suceava suma de 20.000 de lei, iar programul de profilaxie a distrofiei la copii 0-1 an care nu beneficiază de lapte matern, prin administrare de lapte praf, are o finanțare de 188.000 de lei, din care se vor achiziționa aproximativ 5.000 kg de lapte praf. Laptele ar fi suficient până în trimestrul 3 inclusiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP Suceava a primit peste 300.000 de lei pentru plata medicilor de familie care vaccinează copii.
 Vizualizări articol: 1311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP Suceava a primit peste 300.000 de lei pentru plata medicilor de familie care vaccinează copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de vită pe pat de ceapă și morcovi Ai trebuință de: 500 g piept de vita (se poate folosi si alta bucata de carne), 400 g ceapa uscata, 200 g morcovi, 200 g gogosari, piper, ulei, doua linguri cu mustar, 200 ml vin.Cum se procedează: Pieptul de vita se portioneaza si se pune cu o zi... Citeşte