Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2015 - Anul XX, nr. 66 (5878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Număr record de cazuri de afecţiuni respiratorii în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul cazurilor de afecţiuni respiratorii de la nivelul judeţului creşte de la o săptămână la alta, atingând un maxim de îmbolnăviri în perioada 9-15 martie. Aşa reiese dintr-un comunicat transmis joi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în care se precizează că, în ultima săptămână, în judeţ au fost înregistrate oficial 3.637 de cazuri de afecţiuni respiratorii de sezon, dintre care 53 au fost cazuri de gripă, 837 au fost pneumonii, iar 2.747 au fost infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. Din totalul pacienţilor care în perioada 9-15 martie au ajuns la doctor după ce au răcit, intrând astfel în statisticile autorităţilor sanitare, 239 au necesitat internare.

De la începutul sezonului rece, două persoane din judeţ au decedat din cauza complicaţiilor provocate de afecţiunile respiratorii de sezon, mai arată datele transmise de DSP Suceava. Nici una dintre victime nu era vaccinată împotriva virusurilor gripale, în schimb ambele aveau organismele slăbite de afecţiuni grave, respectiv cancer. Potrivit datelor contabilizate de Ministerul Sănătăţii (MS), numărul cazurilor de afecţiuni respiratorii depistate în judeţul nostru clasează Suceava pe primele locuri din ţară.

 

Medicii: nu toţi cei care s-au infectat cu virusul gripal se îmbolnăvesc

Potrivit medicilor, dintre toate afecţiunile respiratorii gripa are cel mai ridicat grad de mortalitate în sezonul rece. În Europa, epidemiile de iarnă afectează de obicei fiecare ţară pentru una sau două luni şi durează, la nivelul continentului european, aproape patru luni. Pot apărea însă şi infecţii sporadice în afara sezonului de gripă, cu o incidenţă foarte mică în lunile călduroase ale verii.

Specialiştii mai spun că nu toţi cei care s-au infectat cu virusul gripal se îmbolnăvesc, însă cei care au forme clinice de boală prezintă simptome comune: febră, tuse, dureri în gât, dureri musculare şi articulare, dureri de cap, stare de rău, oboseală. Simptomele infecţiei cu virusul gripei seamănă cu alte infecţii virale respiratorii. Totuşi, gripa este mai severă decât răceala, care este produsă de alte virusuri respiratorii şi nu de virusul gripal.

La cazurile necomplicate de gripă, simptomele dispar în şapte zile de la debut.

Gradul de severitate a infecţiei şi a bolii variază de la lipsa totală a simptomelor (cazurile asimptomatice) la o simptomatologie minoră sau la forme severe precum pneumonia, insuficienţa cardio-respiratorie ori encefalita gripală. Bolile cronice preexistente ale aparatului respirator şi cardiovascular se pot decompensa şi pot ameninţa viaţa pacientului, precizează medicii.

Îmbolnăvirile severe şi complicaţiile apar mai frecvent în anumite grupuri de risc. Acestea includ persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu afecţiuni medicale cronice precum diabetul, deficitul imunitar, afecţiunile cronice respiratorii, afecţiunile cronice cardiovasculare, obezitatea. De asemenea, există un risc crescut pentru copiii la vârstele fragede şi pentru femeile gravide. Ocazional pot apărea forme severe de gripă la persoane sănătoase care nu fac parte din aceste grupe de risc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr record de cazuri de afecţiuni respiratorii în judeţ.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Număr record de cazuri de afecţiuni respiratorii în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocănița Sfintei Vineri Între multe restricții care vin din cutumele satului românesc se află și aceasta: în zilele de vineri nu se coase, nu se țese, nu se toarce, nici măcar nu se albesc cămășile, pentru că altminteri mare supărare va avea Sfânta... Citeşte