Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2014 - Anul XIX, nr. 260 (5769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sub lupă

Farmaciile din judeţ, verificate de echipe mixte ale DSP şi CAS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă mixtă a Casei de Asigurări de Sănătate şi a Direcţiei de Sănătate Publică verifică în această lună farmaciile din judeţ care eliberează reţete compensate şi gratuite pentru pacienţi. Verificările au demarat ieri şi se vor derula până pe data de 28 noiembrie, la ordinul ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. La această oră, 147 de farmacii sucevene eliberează medicamente decontate de stat.

Într-un comunicat de presă transmis ieri de conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava se arată că tematica acţiunii de control constă în verificarea respectării de către furnizorii de medicamente a unor obligaţii contractuale, printre care: aprovizionarea continuă cu medicamente, cu prioritate cu medicamentele al căror preţ pe unitatea terapeutică este mai mic sau egal cu preţul de referinţă; acoperirea cererii de produse comerciale ale aceluiaşi DCI (denumire comună internaţională), cu prioritate la preţurile cele mai mici din lista cu denumirile comerciale ale medicamentelor; aprovizionarea cu medicamente, în maximum 24 de ore pentru bolile acute şi subacute şi 48 de ore pentru bolile cronice, dacă acestea nu există la momentul solicitării în farmacie; eliberarea medicamentelor ale căror preţuri pe unitatea terapeutică sunt mai mici sau egale cu preţul de referinţă, cu excepţia cazurilor în care medicul prescrie medicamentele pe denumire comercială sau la cererea asiguratului; respectarea normelor igienico-sanitare precum şi alte aspecte ce pot fi sesizate la faţa locului.

 

Raportul de control, înaintat Direcţiei Generale Monitorizare, Control şi Antifraudă din cadrul CNAS

Perioada verificată este 1 iulie – 6 noiembrie 2014, precizează comunicatul CAS.

Raportul de control va fi înaintat spre aprobare atât preşedintelui director general al CAS Suceava cât şi directorului executiv al DSP Suceava, în termen de maxim 15 zile calendaristice de la finalizarea acţiunii de control.

Până la data de 15 decembrie 2014, casele de asigurări de sănătate şi direcţiile de sănătate publică vor sintetiza concluziile şi măsurile dispuse prin raportul de control într-un raport final pe care îl vor înainta preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) precum şi Direcţiei Generale Monitorizare, Control şi Antifraudă din cadrul acestei instituţii.

La nivelul Direcţiei Generale Monitorizare, Control şi Antifraudă a CNAS se va întocmi, până la data de 19 decembrie 2014, o sinteză a principalelor concluzii şi măsuri dispuse prin rapoartele de control care va fi înaintată spre aprobare preşedintelui CNAS şi ministrului Sănătăţii.      

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmaciile din judeţ, verificate de echipe mixte ale DSP şi CAS.
 Vizualizări articol: 1502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Farmaciile din judeţ, verificate de echipe mixte ale DSP şi CAS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei