Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Calmantele pot reduce riscul dezvoltării cancerului mamar

Medicamentele calmante comune, de tipul aspirinei şi ibuprofenului, pot reduce riscul apariţiei cancerului la sân, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii canadieni, publicat în Journal of the National Cancer Institute (SUA) şi preluat de telegraph.co.uk.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din British Columbia, Canada, a demonstrat că utilizarea regulată a acestor medicamente comune poate reduce riscul apariţiei cancerului mamar cu până la 21%. Concluziile studiului se bazează pe analiza datelor furnizate de alte 38 de studii, la care au participat peste 2,7 milioane de femei din cinci ţări.

Atât aspirina, cât şi ibuprofenul, care s-au dovedit cele mai eficiente în reducerea apariţiei cancerului mamar, aparţin clasei de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Aceste medicamente acţionează prin inhibarea a două proteine din corp care sunt legate de funcţionarea sistemului imunitar. Cele două proteine provoacă inflamaţii în corp, dar s-a dovedit că ar fi şi factori determinanţi în creşterea tumorilor canceroase.

Cercetătorii consideră că aceste calmante afectează viaţa internă a celulelor, intervenind mai ales asupra mecanismului care le semnalează acestora că e timpul să moară. De asemenea, ele acţionează, se pare, asupra vaselor de sânge care alimentează creşterea tumorilor şi influenţează modul în care sistemul imunitar răspunde la apariţia celulelor canceroase.

Până la confirmarea rezultatelor prin noi teste, ale căror rezultate vor fi anunţate în 2009, doctorii nu recomandă utilizarea regulată a antiinflamatoarelor nesteroidiene în scopul prevenirii cancerului la sân. La începutul acestui an, oamenii de ştiinţă au anunţat că persoanele care iau zilnic câte o tabletă de aspirină prezintă mai puţine riscuri de a dezvolta osteoporoză şi astm, în timp ce cele care iau regulat ibuprofen prezintă mai puţine probabilităţi de a suferi un atac cerebral.

Numai în Marea Britanie, anual, sunt diagnosticate aproximativ 45.000 de cazuri de cancer la sân şi aproape 13.000 de femei mor din cauza acestei afecţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calmantele pot reduce riscul dezvoltării cancerului mamar.
 Vizualizări articol: 367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calmantele pot reduce riscul dezvoltării cancerului mamar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei