Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2008 - Anul XIII, nr. 141 (3822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbaţii homosexuali şi femeile heterosexuale au trăsături cerebrale similare

Bărbaţii homosexuali şi femeile heterosexuale au trăsături cerebrale similare, mai ales în zona asociată emoţiilor şi stărilor de spirit, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii suedezi, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences şi preluat de thisislondon.co.uk.

Imaginile obţinute cu ajutorul scanerului indică faptul că atât bărbaţii homosexuali, cât şi femeile heterosexuale au creiere simetrice, cu emisferele dreaptă şi stângă de aproape aceeaşi mărime.

În schimb, femeile lesbiene şi bărbaţii homosexuali au în comun o asimetrie a creierului, cu emisfera dreaptă semnificativ mai mare decât cea stângă.

Rezultatele acestui studiu ar putea explica de ce bărbaţii homosexuali şi femeile heterosexuale se înţeleg atât de bine.

Studiul furnizează cea mai puternică sugestie de până în prezent că orientarea sexuală este determinată încă din uter, din timpul formării creierului, mai degrabă, decât de influenţele exterioare.

Cercetătorii de la Stockholm Brain Institute au examinat imaginile creierului obţinute cu ajutorul scanerului de la 90 de voluntari.

Experţii au analizat, de asemenea, fluxul sangvin care alimentează zona amigdalei, ce joacă un rol important în răspunsurile emoţionale. La bărbaţii heterosexuali şi lesbiene, fluxul sangvin este mai mare, iar în zona amigdalei, activitatea este mai intensă. Această zonă transmite semnale în alte părţi ale creierului, care declanşează răspunsul de tipul "luptă sau zboară".

Partea dreaptă a creierului acestui grup este în general mai mare cu 2% decât cea stângă, în timp ce la bărbaţii homosexuali şi femeile heterosexuale partea dreaptă este, în general, cu 1% mai mică.

 

Studii anterioare.

Studiul vine în sprijinul unor lucrări anterioare care au demonstrat că bărbaţii homosexuali şi femeile împart aceleaşi trăsături de limbă şi abilitatea de a efectua mai multe sarcini în acelaşi timp, însă nu au unele calităţi practice, precum cititul hărţilor.

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Londra a scos la iveală că bărbaţii homosexuali şi femeile heterosexuale nu au simţul direcţiei şi, de obicei, se ghidează în spaţiu după semne.

Neurobiologul Ivanka Savic, coordonatoare a lucrării suedeze, a indicat că mai sunt necesare studii asupra simetriei creierului nou-născuţilor pentru a stabili dacă homosexualitatea este determinată în uter, la naştere sau dacă este un produs al celor două perioade.

Studiul face parte dintr-o iniţiativă mai largă de a identifica diferenţele cerebrale dintre femei şi bărbaţi, care ar putea oferi mai multe informaţii în ceea ce priveşte maladiile mintale.

De exemplu, tulburările depresive majore sunt mai comune în cazul femeilor, în timp ce autismul este mai întâlnit în rândul bărbaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii homosexuali şi femeile heterosexuale au trăsături cerebrale similare.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bărbaţii homosexuali şi femeile heterosexuale au trăsături cerebrale similare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru ce-au mai facut si aia...cercetari degeaba trimis de
(18 iun 2008, 20:48:52
majoritatea sitiu ca ai-s ...deviati rau !!

de parca...lumea n-ar sti asta ?!

au aruncat banii pe...feresatra , puteau sa-i ...investeasca in romania ca sa se deschida un nou...azil de....NEBUNI pentru ....devianti !!

2.   Te.... trimis de
(18 iun 2008, 21:18:16
ce mai faci draga timida .tot timida esti si cind ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei