Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 25 (7026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bulz ciobănesc făcut în casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă sunteți amatori de bucate rustice de la stâne, pe bază de brânzeturi și mămăligă, nu e nevoie să așteptați vacanța la munte sau târgul cu specific din toamnă pentru a vă bucura de așa ceva acasă. Un bulz ciobănesc se poate face și pe aragazul din apartament, cu puțină răbdare și cu imaginație. Este la fel de gustos și sigur va face impresie mesenilor care nu se așteaptă la așa ceva. În plus, poate fi pregătit înainte, congelat și luat la petrecerea de la grătar din natură. Va fi gata în 15 minute și nimeni nu va ști că l-ați pregătit acum o săptămână…

Avem nevoie de

500 g mălai grișat, 1,5 litri apă, o lingură unt, 200 g brânză de burduf, 150 g telemea, 3 linguri ulei, opțional 200 g costiță tocată mărunt și rumenită ușor, folie alimentară

Preparare:

Pregătim pe masă 4-6 farfurii adânci în care punem bucăți generoase de folie alimentară, astfel încât să depășească mult marginile farfuriilor. În acestea vom forma bulzul. Dacă folosim costiță, o tocăm și o rumenim ușor. Punem la fiert apa cu o linguriță rasă de sare și untul. Când dă în clocot turnăm mălaiul în ploaie, amestecând mereu, până se îngroașă. Trebuie să fie o mămăligă încă moale, dar care nu mai curge. Fierbem mămăliga 10-15 minute, amestecând din când în când. Unul dintre secretele gustului minunat este tocmai fieberea îndelungată a mălaiului. Nu contează dacă se prinde un pic, oricum e necesar un gust de mălai rumenit în final, face parte din farmecul acestui preparat rustic. Când este gata mămăliga punem deasupra jumătate din brânzeturile rase și amestecăm bine. Cu o pensulă ungem cu foarte puțin ulei interiorul fiecărei farfurii tapetate. Punem cu lingura un strat nu prea gros de mămăligă în fiecare farfurie și întindem ca o clătită groasă din ea. Pe mijloc punem bucăți de brânză și eventual costiță. Ne mișcăm repede, să nu se răcească mămăliga. Cu ajutorul foliei răsucim marginile discului de mămăligă din fiecare farfurie peste umplutură și presăm ușor, să se sigileze complet. Când s-a răcorit un pic și putem lua cu mâna folia cu mămăliga în ea, adunăm marginile foliei ca o desagă, răsucim ca să formăm o bilă și așa sigilat dăm produsul la frigider pentru o oră cel puțin. În acest timp bila de mămăligă umplută va deveni tare, solidă. Dacă vrem să congelăm bulzul, acesta este momentul în care îl dăm la congelator. După ce scoatem bulzul din congelator îl lăsăm o oră să se dezghețe la temperatura camerei. Dacă îl scoatem din frigider trecem direct la etapa următoare. Scoatem cu grijă folia de pe fiecare bilă. Punem tigaia grill la încins bine de tot. Ungem cu pensula bulzul cu unt topit sau doar cu ulei și punem bilele să se rumenească pe tigaia foarte fierbinte. Le întoarcem să se rumenească uniform. Dacă avem funncție grill la cuptor, e suficient să punem bilele în tava tapetată cu hârtie de copt și să le ungem, apoi să le ținem 15 minute în cuptor sub flacăra grill. La final bulzul este rumen, crocant la exterior, mai moale în interior iar brânza din mijloc trebuie să fie topită. Cât e foarte fierbinte mai presărăm pe el brânză rasă și puțină verdeață sau boia. Îl servim imediat, fierbinte, preferabil alături de ouă făcute ochiuri moi, cu ceapă și sare grunjoasă alături.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bulz ciobănesc făcut în casă.
 Vizualizări articol: 3929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bulz ciobănesc făcut în casă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulz ciobănesc făcut în casă Dacă sunteți amatori de bucate rustice de la stâne, pe bază de brânzeturi și mămăligă, nu e nevoie să așteptați vacanța la munte sau târgul cu specific din toamnă pentru a vă bucura de așa ceva acasă. Un bulz ciobănesc se poate... Citeşte