Google
 
joi, 10 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 7 (7008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6975 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1192 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Chișca din cartofi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preparatul, numit și cârnați de cartofi sau ”cârnați păcăliți”, este de origine rusă sau ucraineană, dar se pregătește și prin Bucovina, mai ales acolo unde există populație ucraineană. Rețeta poate fi considerată economică, dar este deosebit de gustoasă.

 

Avem nevoie de:

1 kg cartofi, 500 g piept de porc sau ceafă crudă, 250g slănină sau costiță afumată, 3-4 cepe tocate mărunt, sare, piper, 2-3 metri de mațe pentru cârnați, 2-3 linguri untură, opțional puțin cimbru și o cană de vin alb sec

 

Preparare:

Fiebem în coajă cartofii bine spălați și cât încă sunt calzi îi curățăm și îi dăm prin mașina de carne sau prin răzătoare. Nu facem operațiunea când s-au răcit, pentru că devin cleioși! Separat tăiem cuburi măricele pieptul de porc și slănina și le prăjim bine în o lingură de untură. Le scoatem când sunt bine rumenite și le trecem prin mașina de tocat carne cu sita mare. În untura rămasă în tigaie călim bine, îndelung, ceapa tocată, cu puțină sare. Când e rumenită bine, amestecăm toate și frământăm ușor, apoi adăugăm dacă e necesar sare, piper, eventual puțin cimbru. Spălăm bine mațele în apă cu puțin oțet și umplem lejer cu compoziţia de cartofi cu carne, răsucind din loc în loc, pentru a se forma niște cârnăciori. Înțepăm ușor din loc în loc cârnăciorii cu un ac gros, ca să nu crape la tratarea termică, apoi îi ungem din belșug cu untură, pe fiecare în parte. Îi punem într-o tavă, turnăm o cană de apă și eventual o cană de vin și dăm totul la cuptorul bine încins cca 40 de minute. În acest timp întoarcem periodic cârnații, pentru a se rumeni uniform. Îi servim calzi, cu mujdei de usturoi sau cu murături. Sunt ușor crocanți la exterior, dar moi și plăcuți în interior, în timp ce gustul este unul surprinzător de plăcut, de cârnați, friptură și garnitură de cartofi în același timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chișca din cartofi.
 Vizualizări articol: 971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chișca din cartofi0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chișca din cartofi Preparatul, numit și cârnați de cartofi sau ”cârnați păcăliți”, este de origine rusă sau ucraineană, dar se pregătește și prin Bucovina, mai ales acolo unde există populație ucraineană. Rețeta poate fi considerată economică,... Citeşte