Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 aug 2017 - Anul XXII, nr. 188 (6604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salată fină cu pește afumat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ne-am cam săturat de ”salade de boeuf”, această rețetă poate fi o descoperire care ne va încânta. Desigur, dacă ne plac peștele afumat și maioneza. Se face la fel de repede ca o simplă salată orientală, dar cu siguranță rezultatul este delicios

Avem nevoie de:
maioneză din 4 gălbenușuri și 400 ml ulei de măsline obișnuit, o lămâie, 4 cartofi medii, fierți în coajă și răciți, 2 cepe mari, 2 linguri oțet, un gogoșar în oțet, 150 g somon afumat sau alt pește afumat, sare și piper după gust, o lingură muștar cu hrean, o foaie de dafin, opțional 100 g măsline mari și câteva frunze de pătrunjel

Preparare:

Tăiem ceapa peștișori, o frecăm cu sare până lasă zeamă, o stoarcem bine și o stropim cu oțetul și o lingură de apă. O punem într-o tigaie cu capac, cu tot cu zeamă și cu foaia de dafin, la foc mic, până se înmoaie bine ceapa și zeama s-a evaporat. Amestecăm să nu se prindă. Când e gata, punem ceapa într-o strecurătoare să se răcească deplin. Între timp feliem subțire gogoșarul și măslinele, iar cartofii răciți și curățați îi tăiem cubulețe cu latura de cca 1 cm sau puțin mai mari. Pregătim maioneza, o acrim cu zeama de la jumătate de lămâie, punem în ea și un vârf de cuțit de coajă rasă de lămâie, muștarul, sare și piper puțin mai mult decât ar fi necesar (pentru că, se știe, cartofii ”trag” sarea din mâncare). Punem peste cartofi ceapa răcită și scursă, jumătate din peștele afumat (ales în prealabil de eventuale oase și de piele, și rupt bucățele mici), gogoșarul, măslinele și aproape toată maioneza. Din maioneză păstrăm doar puțină, dacă vrem să ornăm preparatul mai sofisticat. Acoperim salata cu folie alimentară și o dăm la rece minimum o oră. Tot la rece păstrăm și restul de pește afumat. Pentru servire, montăm apoi salata grămăjoară pe un platou sau în porții individuale, presărăm peste ea bucățele din peștele afumat rămas, frunzulițe de pătrunjel verde și piper, eventual facem dungulițe de maioneză, dacă am păstrat. Deasupra mai putem adăuga felii subțiri de lămâie, plasate artistic, și o mică ninsoare cu piper negru sau roșu. Este o salată foarte consistentă, în pofida gurstului delicat, așa că este indicată servirea în porții mici. Oricum, se va termina de pe platou mai repede decât v-ați fi așteptat... 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salată fină cu pește afumat.
 Vizualizări articol: 6213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salată fină cu pește afumat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată fină cu pește afumat Dacă ne-am cam săturat de ”salade de boeuf”, această rețetă poate fi o descoperire care ne va încânta. Desigur, dacă ne plac peștele afumat și maioneza. Se face la fel de repede ca o simplă salată orientală, dar cu siguranță... Citeşte