Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iul 2017 - Anul XXII, nr. 158 (6574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngheţată de casă (fără fierbere)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este cremoasă, extrem de gustoasă şi de la această reţetă de bază se poate porni personalizarea după imaginaţie. Nu necesită decât un mixer bun, dar, pentru că nu se fierbe nimic, toate ingredientele, dar mai ales ouăle, trebuie să fie foarte proaspete şi provenite dintr-o sursă sigură în privinţa igienei.

Avem nevoie de:

Pentru un vas cu volum de 1 litru: 3 ouă, 3 linguri cu vârf de zahăr, 300 ml smântână grasă, 3 plicuri zahăr vanilat, puţină zeamă de lămâie; opţional pentru două arome - 1 lingură cacao, 2 linguri zahăr, puţină apă, o lingură esenţă de rom; pentru aspectul final – 200 ml frişcă vegetală, dulceaţă de fructe sau sirop de ciocolată/caramel, bomboane cu alune sau nucă bucăţele.

Preparare:

Pregătim 3 vase, din care unul încăpător şi 2 castronaşe de cca. 1 litru. Dacă folosim versiunea cu adaos de cacao, folosim un castronaş în plus. Separăm ouăle, albuşul îl punem în vasul mare, iar gălbenuşurile în unul dintre castronaşe. Smântâna o punem în alt castronaş. Peste gălbenuşuri punem o lingură de zahăr şi amestecăm până spumează. Separat peste albuşuri punem puţină zeamă de lămâie, le batem până devin spumă tare şi apoi adăugăm 2 linguri de zahăr şi batem până se dizolvă zahărul şi suprafaţa albuşului este perlată. Peste smântână punem zahărul vanilat şi o batem până devine frişcă tare. NU folosim întăritor! Dacă folosim cacao, în ultimul castronaş punem pudra de cacao cu zahărul şi romul şi punem câte puţină apă rece, amestecând, până ce devine o pastă care curge, dar nu foarte lichidă. Peste gălbenuşuri punem 4 linguri din albuşul bătut şi amestecăm bine, apoi răsturnăm totul peste spuma de albuş şi începem să amestecăm cu mişcări largi, de jos în sus, cu răbdare, până încorporăm totul uniform. Nu folosim mixerul la această etapă, pentru că nu vrem să pierdem volumul spumei. La final punem frişca în compoziţia cu albuş şi procedăm la fel pentru amestecare. Poate părea că se taie dacă smântâna nu a fost destul de grasă, dar asta nu va afecta deloc aspectul şi calitatea îngheţatei în final. Turnăm compoziţia în vasul care va merge la congelator. Dacă folosim cacao, oprim cam o treime din ea şi o amestecăm cu compoziţia de cacao, apoi o turnăm chiar în mijlocul vasului cu compoziţia de vanilie. Acoperim vasul cu capacul său sau cu folie alimentară şi îl punem la congelat minimum 6 ore. Când s-a întărit complet, batem frişca vegetală şi turnăm pe suprafaţa îngheţatei moţuri de frişcă după inspiraţie. Presărăm bomboane sau nucă şi dăm din nou la congelat. La servire, această îngheţată poate fi oferită cu sirop sau sos de ciocolată sau cu fructe din dulceaţă. Este foarte consistentă şi destul de dulce, astfel că este indicat să se servească în porţii mici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îngheţată de casă (fără fierbere).
 Vizualizări articol: 8322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Îngheţată de casă (fără fierbere)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Îngheţată de casă (fără fierbere) Este cremoasă, extrem de gustoasă şi de la această reţetă de bază se poate porni personalizarea după imaginaţie. Nu necesită decât un mixer bun, dar, pentru că nu se fierbe nimic, toate ingredientele, dar mai ales ouăle, trebuie să fie foarte... Citeşte