Google
Restaurant Centru Vechi - Directia 5 - Alina - 1 Aprilie 2017
 
marţi, 23 aug 2016 - Anul XXI, nr. 196 (6309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5446 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2325 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Ardei pentru umplut conservați cu aspirină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă suntem mari amatori de ardei umpluți și dacă nu vrem să renunțăm nici iarna la acest preprat, o alternativă la ardeii scumpi și nu prea gustoși care se găsesc iarna la supermarket este această variantă de conservare. Ardeii astfel păstrați au gust foarte asemănător cu cei proaspeți. În plus, totul este foarte ușor de pregătit.

Avem nevoie de:

4 kg ardei, cca 250 g sare mare neiodată, 10 pastile aspirină, apă, opțional hrean proaspăt și crenguțe de cimbru

Preparare:

Pregătim un borcan sau un butoiaș de 10 litri, foarte curat. Spălăm ardeii și le eliminăm cotoarele. Presărăm în fiecare cîte puțină sare și îi lăsăm într-un vas mare, cu gura în jos, să lase zeamă. Trebuie să stea astfel minim 6 ore. Ulterior îi clădim în borcan culcați, fără a presa, ca să nu se rupă, iar deasupra punem mici scândurele care să îi împiedice să se ridice. Printre ei punem dacă dorim bucățele de hrean crud și crenguțe de cimbru. Strivim pastilele de aspirină și le dizolvăm cu o ceașcă de apă rece și o lingură de sare. Separat facem o saramură puțin mai sărată decât la murăturile obișnuite, adică punem, la 5 litri de apă rece, fie 5 linguri pline cu vârf, fie 10 linguri rase de sare neiodată. Este foarte important să fie neiodată, altfel ardeii se înmoaie. Dacă nu găsim acest sortiment, putem folosi sare roz de Himalaya neiodată. Amestecăm bine saramura și o turnăm încet peste ardei, în borcan. Este posibil să nu fie suficientă saramura, așa că mai pregătim o porție de 5 litri și turnăm cât e necesar. La final turnăm deasupra și apa cu aspirină și amestecăm ușor printre ardei cu o lingură, doar deasupra. Acoperim bine borcanul și îl păstrăm la loc răcoros. Ardeii ar trebui să se mențină destul de tari, dar să fie flexibili și aromați. Când dorim să folosim ardei pentru umplut, îi clătim în apă rece și apoi îi umplem direct cu compoziția pregătită și îi fierbem ca pe ardeii proaspeți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardei pentru umplut conservați cu aspirină.
 Vizualizări articol: 2271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ardei pentru umplut conservați cu aspirină5.051

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei pentru umplut conservați cu aspirină Dacă suntem mari amatori de ardei umpluți și dacă nu vrem să renunțăm nici iarna la acest preprat, o alternativă la ardeii scumpi și nu prea gustoși care se găsesc iarna la supermarket este această variantă de conservare. Ardeii astfel păstrați au... Citeşte