Google
SHOPPING CITY SUCEAVA - Targul extrascolar
SHOPPING CITY SUCEAVA - Targul extrascolar
SHOPPING CITY SUCEAVA - Targul extrascolar
 
vineri, 22 iul 2016 - Anul XXI, nr. 170 (6283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,595 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,8316 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Tocăniţă de purcel la ceaun, cu ardei şi năut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este un preparat consistent şi gustos, care se face fără mari eforturi şi se pretează mai ales la petrecerile cu mâncare pregătită la ceaun. Poate fi însă gătit şi în clasica oală din bucătăria de la bloc, iar rezultatul savuros nu va diferi prea mult. Este însă unul dintre acele feluri care ies mai gustoase când sunt preparate în cantitate mai mare, aşa că nu îi vom simţi deplin savoarea dacă facem doar 2-3 porţii mici într-o tigaie.

Avem nevoie de:

750 g- 1 kg carne de porc tânăr, cu porţiuni mai grase (ceafă, carne de lucru, coaste), 4-5 cepe mari, 2 ardei graşi, o conservă de năut fiert (de 400 ml), sare, piper boabe, 2 foi de dafin, o lingură cu vârf de boia de ardei dulce, o lingură pastă de tomate, 150 ml ulei de floarea-soarelui, 4-5 căţei mari de usturoi, o legătură de mărar verde tocat, o lingură oţet, un praf de cuişoare măcinate

Preparare:

Spălăm ardeii, îi curăţăm de cotoare şi îi tăiem feliuţe subţiri. Curăţăm ceapa şi o tăiem felii mai groase, cam de jumătate de deget. Curăţăm usturoiul şi jumătate îl tocăm felii subţiri (restul îl vom rade la final peste preparat). Deschidem conserva de năut, scurgem zeama, punem apă rece îl locul ei şi scurgem din nou. Punem la încins uleiul în ceaun sau într-o cratiţă cu fundul mai gros. Punem carnea tăiată bucăţi medii să se rumenească bine pe toate părţile. Când este bine rumenită, scoatem bucăţile de carne separat, iar în uleiul rămas punem la călit ardeii, până încep să miroasă a ardei copţi, apoi ceapa şi usturoiul tocat felii. Amestecăm bine şi punem sare şi piper. Nu lăsăm ceapa prea mult să se rumenească, ci doar până devine uşor translucidă. Punem pasta de tomate, amestecăm să se distribuie uniform peste ceapă, punem boiaua de ardei, carnea rumenită şi stingem cu apă cât să acopere carnea cu un deget. Amestecăm bine, adăugăm piperul, cuişoarele şi foaia de dafin şi lăsăm să fiarbă totul acoperit, la foc mediu, până când fierbe bine carnea. Între timp amestecăm din când în când, iar dacă lichidul scade prea mult, adăugăm câte puţină apă de câte ori este necesar. Când carnea e fiartă îndepărtăm capacul, punem oţetul şi lăsăm să scadă lichidul până devine totul ca o tocană cu sos nu prea mult. Turnăm năutul fiert, amestecăm uşor ca să nu distrugem boabele şi mai lăsăm să dea un clocot împreună. Între timp pregătim mărarul tocat şi usturoiul ras/zdrobit. Când tragem cratiţa cu tocană de pe foc, amestecăm repede mărarul şi usturoiul, adăugăm sare dacă e necesar, acoperim din nou cu capacul şi lăsăm preparatul să stea 15 minute astfel, pentru armonizarea aromelor. Putem servi tocana simplă, cu mămăliguţă fierbinte, eventual în vase de lut care să îi păstreze temperatura cât mai mult timp, sau o putem oferi cu garnitură de cartofi, de orez sau de hrişcă fiartă. Pentru o tuşă finală irezistibilă putem servi tocana garnisită cu un strop de smântână grasă şi frunze mici de pătrunjel verde presărate deasupra. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tocăniţă de purcel la ceaun, cu ardei şi năut.
 Vizualizări articol: 1746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tocăniţă de purcel la ceaun, cu ardei şi năut5.051

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă de purcel la ceaun, cu ardei şi năut Este un preparat consistent şi gustos, care se face fără mari eforturi şi se pretează mai ales la petrecerile cu mâncare pregătită la ceaun. Poate fi însă gătit şi în clasica oală din bucătăria de la bloc, iar rezultatul savuros nu... Citeşte