Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 163 (8080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Boroaia

Tabăra „Binele tău e al meu - despre prietenie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în perioada 4-5 iulie, s-a desfăşurat la Boroaia tabăra „Binele tău e al meu - despre prietenie”. Timp de două zile, bucuria şi bunătatea au fost prezente în sufletele şi inimile a 40 de copii din patru parohii: „Sf. Părinţi Ioachim şi Ana” - Boroaia I (pr. Silviu Maxim), „Sf. Mercurie şi Ecaterina” – Rădăşeni (pr. Georgian Rotar), „Sf. Ilie” - Fălticeni (pr. Adrian Dulgheriu) şi „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” - Siliştea Nouă (pr. Mihai Agafiţei).

Activitatea organizată şi coordonată de pr. paroh Silviu Maxim şi preoteasa Anca cu ajutorul voluntarilor din sat a avut ca obiectiv principal conştientizarea sensului real al prieteniei şi al importanţei încrederii dintre persoane, dar, în egală măsură, cultivarea relaţiei de prietenie dintre om şi Dumnezeu, caracteristica definitorie pentru ambele direcţii fiind dragostea sinceră, în care nu-şi are loc nici o urmă de egoism.

Chiar dacă întâlnirea copiilor s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, aceştia au avut parte de numeroase activităţi recreative, dar şi de ore de cateheză. Împreună cu preotul Silviu Maxim, copiii au vizionat şi au comentat scurte pilde despre prietenie, au citit în Biblie despre prietenia dintre David şi Ionatan, au discutat despre exemplele prezentate atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament referitoare la această temă. La final, împreună cu doamna preoteasă Anca Maxim au răspuns la întrebările: „Ce calităţi trebuie să prezinte un prieten?”, „Poate exista o prietenie bolnăvicioasă?”, „Cum să-ţi păstrezi prietenii?”.

 

Lucru în echipă şi activităţi sportive şi misionare

„În cele două zile de tabără nu au lipsit jocurile care s-au desfăşurat sub atenta supraveghere a voluntarilor. Fie că au fost jocuri de comunicare, de coordonare, de mişcare, de cunoaștere, scopul a fost de valorificare a potenţialului fizic şi psihic al fiecărui participant pentru a sprijini dezvoltarea armonioasă a sănătăţii şi personalităţii, dar şi lărgirea orizontului de cultură generală, stimularea curiozităţii pentru diferite domenii - ale religiei, ştiinţei, artei, culturii şi tehnicii. Copii au participat astfel la activităţi sportive, de dans şi coregrafie, au învăţat cum să confecţioneze coşuri din hârtie, cum să lucreze în echipă şi, poate cel mai important, au învăţat să lege prietenii.

Întâlnirea a început cu jocul <Îngeraşul>, care a presupus ca fiecare participant să aibă în grija sa un coleg fără a da de bănuit pe cine anume, iar la finalul taberei acesta să-şi descrie protejatul. De asemenea, tinerii au avut posibilitatea să participe în biserica parohială la rugăciunile de dimineaţă şi de seară, simțindu-se mai uniţi în cadrul acestor rugăciuni”, ne-a spus preotul paroh Silviu Maxim, organizatorul principal al taberei.

Scopul taberei a fost şi unul misionar, participanţii petrecându-și timpul la umbra merilor din curtea bisericii şi ascultând poveţele părintelui Silviu Maxim. Bucuria copiilor a fost oferită şi de nelipsitul foc de tabăra, moment potrivit de împărtăşire a impresiilor.

„În Evanghelia după Matei, în capitolul 17, acolo unde este relatată Schimbarea la Față a lui Hristos, Sf. Apostol Petru zice, cuprins de uimire la vederea tainelor de nedescris pentru mintea omenească: Doamne, bine este pentru noi să fim aici... (Matei 17, 4). Aşadar, atitudinea petrică denotă un comportament exemplar, adecvat creștinilor, indiferent de vârstă, anume că în prezența lui Dumnezeu orice manifestare e una de har, de bunătate și de binecuvântare.

Mulţumiri alese și recunoştinţă celor care ne-au fost alături şi au ajutat la realizarea unei întâlniri de neuitat”, a precizat preotul Silviu Maxim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra „Binele tău e al meu - despre prietenie”.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tabăra „Binele tău e al meu - despre prietenie”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei