Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2020 - Anul XXV, nr. 272 (7577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sectorul Cultural

Arhiepiscopia Sucevei va distribui în mod gratuit 100.000 exemplare ale Noului Testament cu Psalmii, prin intermediul slujitorilor unităților de cult

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin intermediul slujitorilor tuturor unităților de cult din cuprinsul ei, va distribui în mod gratuit 100.000 exemplare ale Noului Testament cu Psalmii, ediția 2018, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române. Din iniţiativa Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost lansat Programul „Nici o casă fără Noul Testament”, program ce rezultă, după cum declară consilierul cultural pr. Constantin Oprea, „din porunca Domnului nostru Iisus Hristos de a ne îngriji mai întâi de toate de mântuirea sufletului <Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă> (Matei VI, 33)”.

Scopul acestui program, a mai completat pr. Constantin Oprea, este de a reaminti fiecărui credincios datoria morală şi de conştiinţă de a citi Sfânta Scriptură, având în vedere rolul acesteia în formarea duhovnicească a credincioşilor, pornind de la cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, care spune că: „mai lesne este să se stingă Soarele decât să treacă cuvintele Domnului nostru şi că Sfânta Scriptură este de la Dumnezeu şi o califică drept adevăr capital, dogmă esenţială şi fundamentală pe care n-ar trebui s-o uite niciodată savanţii, interpreţii şi lingviştii”.

Creştinii care citesc Sfânta Scriptură, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, construiesc mai multă comuniune între ei, realizează o legătură mai intensă cu Dumnezeu. „Biserica de zid este simbolul bisericii duhovniceşti din sufletul nostru, iar acest simbol trebuie permanent însufleţit și hrănit prin citirea Cuvântului Sfintei Scripturi”, a completat pr. Constantin Oprea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia Sucevei va distribui în mod gratuit 100.000 exemplare ale Noului Testament cu Psalmii, prin intermediul slujitorilor unităților de cult.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Arhiepiscopia Sucevei va distribui în mod gratuit 100.000 exemplare ale Noului Testament cu Psalmii, prin intermediul slujitorilor unităților de cult5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei