Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2020 - Anul XXV, nr. 223 (7528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Bucurie duhovnicească în Parohia Ipoteşti - Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci (20 septembrie 2020), Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a fost în mijlocul credincioşilor din Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”, Ipotești, protopopiatul Suceava I.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită în biserica Parohiei care are hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” şi „Pogorârea Sfântului Duh” de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de Părintele paroh Constantin Bobu şi părintele coslujitor Gabriel Munteanu, iar răspunsurile liturgice au fost date de Corul bărbătesc al parohiei.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul i-a îndemnat pe cei prezenţi ca prioritară în viața fiecăruia să fie grija pentru mântuirea sufletului: „Dacă nu ne mântuim sufletul înseamnă că n-am făcut nimic în viaţa aceasta. Putem să lăsăm în viaţa noastră orice, şi o catedrală putem să o facem doar din banii noştri, sută la sută din banii noştri, dacă în paralel cu dorinţa mea de a ajuta la o Biserică n-am făcut ceva şi pentru sufletul meu, atunci este cam zadarnic. Ce am adunat înăuntrul, cu ce ne-am hrănit sufletul, aceea este important înaintea tronului lui Dumnezeu. Ne pune Biserica atât de multe mijloace prin care ne putem curăţa şi ne putem sfinţi viaţa. Iubiţi-vă Biserica, preţuiţi-vă Biserica, nu vă ruşinaţi de Dumnezeu, nu vă ruşinaţi de cuvintele Evangheliei Lui! Nu vă lepădaţi de Biserica asta în care sunteţi dumneavoastră orice s-ar întâmpla. Orice s-ar întâmpla nu vă lepădaţi de ea, dumneavoastră să iubiţi Biserica Lui Dumnezeu şi pentru noi să vă rugaţi. Orice am face şi noi, Dumnezeu îşi va ţine Biserica că-i a Lui şi dacă este a Lui, El o conduce, El îi ţine bine temeliile şi frâiele orice om ar fi vremelnic prin’trânsa trecător.”

Biserica „Sfinții Arhangheli” și „Pogorârea Sfântului Duh” din Ipotești este situată în centrul localității. Locașul de cult este o construcție de cărămidă, pe temelie de beton armat, ridicată în locul unei alte bisericuțe de lemn, devenită cu timpul prea mică pentru nevoile comunității. Lucrările la noua biserică au început în luna mai a anului 1988, prin așezarea pietrei de temelie, și s-au încheiat în anul 1995, când locașul a fost sfințit. Pentru că trecerea timpului a marcat întreg ansamblul parohial, s-au impus ample lucrări de restaurare și amenajare, Biserica a fost împodobită și cu pictură interioară, cu vitralii, iar în proximitate au fost ridicate casa praznicală, clopotnița și casă mortuară, lucrări finalizate cu slujba de resfințire din anul 2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucurie duhovnicească în Parohia Ipoteşti - Suceava.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bucurie duhovnicească în Parohia Ipoteşti - Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei