Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2020 - Anul XXV, nr. 212 (7517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfârșit de drum

Părintele Protopop de Rădăuți s-a stins marți dimineață, în urma unei afecțiuni necruțătoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Petru Lupăștean Barfă, părintele protopop de Rădăuți, s-a stins din viață în cursul nopții de luni spre marți, în urma unei afecțiuni care i-a marcat ultimele luni de viață. Părintele urma să împlinească 61 de ani în cursul lunii noiembrie, însă o maladie a sângelui i-a curmat viața în doar câteva luni de la resimțirea primelor simptome de boală. El a condus Protopopiatul Rădăuți începând din anul 2009, după ce ani grei a trudit la ridicarea Bisericii cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului” din orașul Milișăuți, unde fusese preot paroh.

Părintele Petre Lupăștean Barfă și-a început activitatea de preot în localitatea Iaslovăț, după care la mijlocul anilor 90 a devenit preot paroh al Parohiei ”Sf. Procopie” din Milișăuți. Aceia au fost anii în care Dumnezeu i-a arătat calea clădirii unui nou lăcaș de cult în Milișăuți, localitate în care grozăviile Primului Război Mondial au distrus una dintre ctitoriile marelui Voievod Ștefan cel Mare. Eforturile de realizare a noii biserici purtând hramul ”Nașterea Maicii Domnului” au fost considerabile și s-au consumat pe o perioadă de mai bine de 20 de ani, în urmă cu câțiva ani lăcașul fiind sfințit și dat spre folosire credincioșilor orașului Milișăuți. În munca sa asiduă, alături de părintele Petru Lupăștean Barfă au stat fiul său, Bogdan, devenit între timp preot paroh al bisericii ”Nașterea Maicii Domnului”, precum și fiica sa împreună cu ginerele, devenit și el preot al aceluiași lăcaș.

Începând cu anul 2009, părintele Petru Lupăștean a preluat frâiele Protopopiatului Rădăuți, unde a făcut ascultare, a îndeplinit mai multe mandate de părinte protopop. Primele simptome ale bolii au apărut în urmă cu câteva luni de zile și în ciuda tratamentelor primite și a grijii cu care a fost înconjurat de familie și medici, inima părintelui a încetat să mai bată în dimineața zilei de marți, ziua în care la biserica clădită de el la Milișăuți se sărbătorea hramul ”Nașterii Maicii Domnului”.

Conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților urmează a lua o hotărâre în privința datei înmormântării părintelui protopop. În locul părintelui protopop Petru Lupăștean Barfă a fost numit protopop interimar părintele Gheorghe Calancea de la Bilca, cel care a mai ocupat scaunul Protopopiatului Rădăuți în perioada anilor 2004-2006.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părintele Protopop de Rădăuți s-a stins marți dimineață, în urma unei afecțiuni necruțătoare.
 Vizualizări articol: 2045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părintele Protopop de Rădăuți s-a stins marți dimineață, în urma unei afecțiuni necruțătoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei