Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2020 - Anul XXV, nr. 211 (7516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Biserica „Sfântul Ilie” din Fălticeni are un nou preot paroh

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Duminica a XIII-a după Rusalii - 6 septembrie 2020 - (a Lucrătorilor celor răi), Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a fost în mijlocul credincioşilor din Parohia „Sfântul Ilie” din municipiul Fălticeni, judeţul Suceava.

Ierarhul a fost primit după datina strămoşească cu pâine şi sare şi după datina creştină de către soborul slujitor. PS Damaschin a binecuvântat cu apă sfinţită lucrările efectuate până în prezent la restaurarea şi renovarea bisericii.

  Sfânta liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, împreună cu Părintele Dimitrie Horga, consilier administrativ la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul parohiei, iar în cadrul Sfintei Liturghii, teologul Alexandru Şuiu a fost hirotonit diacon.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Damaschin le-a vorbit celor prezenţi despre pericopa evanghelică a zilei, despre pilda lucrătorilor răi care pentru răutatea şi nerecunoştinţa lor au fost înlocuiţi cu alţi lucrători, precum şi despre faptul că trebuie să dăm ascultare stăpânirilor care sunt rânduite de Dumnezeu sau care sunt îngăduite de Dumnezeu.

Părintele Dimitrie Horga, consilier administrativ la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, a dat citire Deciziei Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, prin care Părintele Adrian Dulgheriu, protopop al Protopopiatului Fălticeni este instalat preot paroh la Parohia „Sfântul Ilie” Fălticeni.

„Mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic pentru încrederea pe care mi-a acordat-o prin numirea la parohia Sfântul Ilie, mulţumim Preasfinţitului Părinte Damaschin pentru slujirea de astăzi şi pentru cuvântul de învăţătură, mulţumim Preacucernicului părinte consilier Dimitrie Horga pentru cuvântul de instalare la noua parohie, mulţumim Preacucernicilor părinţi Marian Ionel şi Nicolau Tudorel pentru activitatea de până acum şi părinţilor coslujitori, mulţumim Consiliului Parohial şi tuturor credincioşilor din parohia noastră. Cu toţii suntem lucrători în via Domnului, iar până la culesul roadelor mai avem mult de lucru. Cu toţii vom depune eforturi pentru înfrumuseţarea bisericii noastre şi pentru terminarea lucrărilor care nu sunt deloc puţine. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al dumneavoastră, al tuturor, vom ajunge să vedem o biserică frumoasă cu o pictură deosebită”, a spus Părintele paroh Adrian Dulgheriu în cuvântul rostit după ceremonia de instalare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica „Sfântul Ilie” din Fălticeni are un nou preot paroh.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biserica „Sfântul Ilie” din Fălticeni are un nou preot paroh0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei