Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 229 (7230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pictura bisericii “Sfântul Gheorghe” din Costâna a fost sfinţită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a sfinţit duminică, 29 septembrie 2019, pictura Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din satul Costâna, comuna Todireşti, judeţul Suceava.

Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din parohia Costâna, Protopopiatul Suceava 1, a îmbrăcat straie de sărbătoare în Duminica a 19 după Rusalii, când Înalt Preasfinţitul Pimen a oficiat slujba de sfinţire a picturii acestui sfânt lăcaş. La prima oră a dimineţii ierarhul a fost primit cu pâine şi sare de către Vasile Avram, primarul comunei Todireşti, de copii cu flori, de credincioşi şi de preoţii slujitori.

După sfinţirea picturii, Sfânta Liturghie s-a oficiat pe o scenă special amenajată în curtea bisericii în jurul căreia s-au adunat foarte mulţi credincioşi veniţi şi din alte localităţi. Din soborul de preoţi şi diaconi au făcut parte şi părintele Doru Ionel Budeanu, protoiereu al Protopopiatului Suceava 1, părintele arhidiacon Bogdan Hrişcă – inspector şcolar religie la IŞJ Suceava, şi părintele paroh Ionel Daniel Medrihan. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, iar la chinonic, corul de copii al şcolii gimnaziale din localitate a interpretat câteva pricesne.

La finalul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a spus: „Toată cinstea, lauda şi respectul pentru dumneavoastră, pentru ceea ce aţi făcut la această sfântă biserică. Au trecut ani şi ani şi iată că a venit părintele Ioan care ajută în dreapta şi-n stânga, cu o parte din dumneavoastră care au contribuit la repararea şi înfrumuseţarea unei biserici, sunteţi lângă dânsul permanent şi aţi făcut această minune iubind Casa lui Dumnezeu şi această jertfă făcând bine în sfintele biserici şi ajutând pe cei săraci, această faptă este pomenită permanent la Sfânta Liturghie în orice biserică - Adu-ţi aminte Doamne de cei ce aduc daruri şi fac bine Sfintei Tale Biserici să-şi aducă aminte de săraci şi să-i ajute – fără să le fie pomenite numele. Cei ce iubesc podoaba Casei lui Dumnezeu, cei care ajută pe fraţii mai mici ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos.”

Biserica parohiei Costâna a fost ctitorită de fraţii baroni Ioan şi George Cârstea şi târnosită în anul 1811 iar realizarea picturii interioare care s-a sfinţit a durat un an şi patru luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pictura bisericii “Sfântul Gheorghe” din Costâna a fost sfinţită.
 Vizualizări articol: 1896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pictura bisericii “Sfântul Gheorghe” din Costâna a fost sfinţită5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei