Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 229 (7230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În parohia Poina - Zvoriştea se va construi o biserică închinată Sfinţilor Cuvioşi Părinţi Sila, Paisie şi Natan de la Sihăstria Putnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În duminica a XIX-a după Rusalii (29 septembrie 2019) Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a sfinţit locul şi piatra de temelie a Bisericii ce se va ridica în Parohia Poiana - Zvoriştea, judeţul Suceava întru pomenirea Sfinţilor Cuvioşi Părinţi Sila, Paisie şi Natan de la Sihăstria Putnei.

La prima oră a dimineţii PS Damaschin a fost întâmpinat cu pâine şi sare de către Constantin Bararu, primarul comunei Zvoriştea, şi de către părinţii care au fost prezenţi la acest eveniment.

Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor în biserica parohiei cu hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil alături de un sobor de preoţi şi diaconi, din soborul co-slujitor făcând parte Părintele inspector bisericesc Nicolae Horga, Părintele consilier administrativ Dimitrie Horga şi Părintele paroh Constantin Ionuţ Orhei, iar răspunsurile liturgice au fost date de fraţii Bărboşelu, fii ai satului Poiana.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Damaschin a spus: „Precum voi să vă facă Dumnezeu, faceţi şi voi asemenea oamenilor. Vreţi să vă ierte Dumnezeu? Iertaţi şi voi semenilor voştri. Cereţi milă de la Dumnezeu? Doriţi să primiţi milă de la Dumnezeu? Arătaţi mila, arătaţi că sunteţi vrednici să primiţi milă. Poate Dumnezeu să ierte pe cineva care nu iartă? Poate Dumnezeu să arate milă cuiva care nu arată milă? Poate Dumnezeu să-şi arate iubirea sa, dragostea sa nemărginită faţă de cineva care nu are dragoste ci are ură? Nu poate! De aceea mincinoşi suntem când cerem de la Dumnezeu iertare şi noi nu iertăm.”

După ce au fost împărtăşiţi copiii, s-a citit rugăciunea de dezlegare şi s-a împărţit anafura, în curtea bisericii s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru toţi cei trecuţi la Domnul.

De asemenea ierarhul a sfinţit noua clopotniţă a bisericii şi a binecuvântat şi sfinţit Piatra de Temelie pentru Biserica închinată Sfinţilor Cuvioşi Părinţi Sila, Paisie şi Natan de la Sihăstria Putnei, ce se va construi în apropierea bisericii parohiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În parohia Poina - Zvoriştea se va construi o biserică închinată Sfinţilor Cuvioşi Părinţi Sila, Paisie şi Natan de la Sihăstria Putnei.
 Vizualizări articol: 1470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În parohia Poina - Zvoriştea se va construi o biserică închinată Sfinţilor Cuvioşi Părinţi Sila, Paisie şi Natan de la Sihăstria Putnei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei