Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 284 (6994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Slujbă arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Duminica a 28-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” - Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul catedralei arhiepiscopale. În cadrul Sfintei Liturghii arhiereşti, diaconul Ioan Petru Cîrstean a fost hirotonit preot.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Damaschin a vorbit despre Pilda celor poftiţi la cină: „Când ne întoarcem acasă, părinţii ne primesc cu ce au ei mai bun. Şi în Casa lui Dumnezeu aşijderea este. Dumnezeu când ne primeşte, el nu ne primeşte ca un stăpân, ci ne primeşte în Casa Lui ca un părinte, ca un tată şi face ospăţ, face Cină. Acesta este, iubiţi credincioşi, stăpânul care a făcut cină mare şi a chemat pe mulţi din Sfânta Evanghelie de astăzi. Domnul Hristos vorbea în pilde şi pildele se tâlcuiesc în Biserică. A făcut Domnul cină mare şi a chemat pe mulţi. Din păcate, însă, bună parte din cei chemaţi n-au răspuns după cum ar fi vrut Tata, nu s-au comportat ca Fii, ci s-au comportat poate ca slugi sau mai rău decât slugile. Noi avem tendinţa când citim această pagină din Sfânta Scriptură despre pilda cu Cina cea mare să-i osândim pe cei ce nu au venit, dar veţi vedea că nici noi nu suntem prea departe de ei totdeauna. De aceea pilda aceasta cu Cina cea mare este pentru noi o oglindă, ne punem un semn de întrebare, noi unde suntem atunci când ne cheamă tata la cină? Mergem la El? Mergem în casa părintească, facem bucurie părintelui sau ne găsim fel şi fel de motive, de pretexte pentru a sta pe alături… Casa Domnului cea veşnică este Împărăţia Lui cea cerească, dar nimeni nu va avea acces la Casa lui cea veşnică dacă nu va intra întâi în Casa lui cea pământească. Poarta de intrare în Împărăţia Lui Dumnezeu în casa lui cea veşnică este aici în Casa Lui cea de pe pământ. Cine n-a trecut prin Biserică nu are cum să bată şi să i se deschidă la Casa lui Dumnezeu celui veşnic. O, Doamne! Deschide-ne Tu uşile casei Tale cele veşnice, primeşte-ne, Doamne, la ospăţul tău, la cina ta, la masa ta!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slujbă arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Slujbă arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei