Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 265 (6975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Catedrala Nașterea Domnului din municipiul Suceava şi-a serbat cel de-al doilea hram

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe 21 noiembrie 2018, în ziua prăznuirii Intrării în biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanu, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala cu hramurile Naşterea Domnului şi Intrarea în biserică a Maicii Domnului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, alături de părintele protopop Minu Mititelu, protopop al Protopopiatului Suceava II. Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei şi de un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava, iar printre credincioşii rugători s-a aflat şi Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Damaschin a spus: „Există în Psalmul 118 un verset atât de minunat în legătură cu taina aceasta a ascultării de Dumnezeu, o Taină a Ascultării Cuvântului lui Dumnezeu, un cuvânt care ne face să înţelegem cum ne raportăm noi la cuvintele Sfintei Scripturi şi la Dumnezeu însuşi. Zice Proorocul şi psalmistul David: <Cuvintele Tale Doamne le-am ascuns în inima mea ca să nu păcătuiesc eu întru fărădelegile mele!>.Fiţi atenţi ce minunat cuvânt: Cuvintele Tale Doamne pentru mine sunt ca o vistierie de mult preţ, ele nu sunt cuvinte care rămân undeva în afara mea şi eu le-am ascuns în inima mea, le-am protejat, cuvintele tale Doamne sunt comoara de mult preţ a inimii mele, eu nu-mi bat joc de cuvintele tale, Cuvintele tale nu sunt pentru mine nişte îndemnuri seci, reci, venite de la cineva care nu are nu am nici o tangenţă. Cuvintele tale Doamne le-am ascuns în inima mea şi dacă ele sunt acolo ascunse, mocnesc, înflăcărează inima, automat că nu voi păcătui întru fărădelegile mele. Care este explicaţia sau ce ne ajută pe noi să nu păcătuim? Dacă luăm cuvintele lui Dumnezeu în serios şi le punem ca vistierie a inimii, dacă ne raportăm la poruncile lui Dumnezeu, la Legea lui Dumnezeu, la Voia lui Dumnezeu, la Sfânta Scriptură ca la ceva strict exterior Dumnezeu nu lucrează prea mult în inima noastră. Dar când eu primesc cuvintele lui Dumnezeu drept cuvinte care sunt mie binefăcătoare, automat acel cuvânt lucrează ceva în inima mea. Acesta este îndemnul meu pentru dumneavoastră fraţilor şi surorilor în această zi de pomenire a Intrării Maicii în Biserică, când în biserică-templu fiind ea s-a împărtăşit şi din Cuvântul lui Dumnezeu şi de aceea a fost fericită peste atâţia ani de Mântuitorul care a zis: Aşa este, fericit este cel ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzeşte pe el. Cuvântul acesta pentru fiecare Dumnezeu vrea să ni-l spună. Fericiţi veţi fi dacă veţi lua în serios cuvintele lui Dumnezeu şi le veţi păzi. În tot ce faci gândeşte-te, ce-o vrea Dumnezeu aici şi dacă noi ne adăpăm, dacă noi ne hrănim din Cuvântul lui Dumnezeu răspunsurile vin de la sine.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Catedrala Nașterea Domnului din municipiul Suceava şi-a serbat cel de-al doilea hram.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Catedrala Nașterea Domnului din municipiul Suceava şi-a serbat cel de-al doilea hram5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei