Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 262 (6972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Biserica din Pleşeşti a fost resfinţită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de credincioşi din Pleşeşti, dar şi din alte localităţi au fost prezenţi duminică la slujba de resfinţire a Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, care a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Damaschin, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, 18 noiembrie 2018 (a Bogatului căruia i-a rodit ţarina) Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanu - Episcop Vicar al Arhieipiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, şi părintele Adrian Dulgheriu - protopop de Fălticeni, au resfinţit Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Pleşeşti, cumuna Vultureşti, Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava. De asemenea, s-au sfinţit clopotniţa, Aşezământul închinat Sfinţilor Cosma şi Damian, precum şi Casa socială. Săvârşirea acestei Slujbe de sfinţire a încununat finalizarea lucrărilor de restaurare şi reparaţii a bisericii construite în anii 1907-1910 şi sfinţite în anul 1912.

 

Sobor de preoți

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul coslujitor au făcut parte Părintele Protopop Adrian Dulgheriu, Părintele Protosinghel Leontie Loluţă de la Mănăstirea Moldoviţa, Părintele Petru Irimescu de la Parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Rădăşeni şi Părintele Daniel Constantin Loluţă - preot paroh la Biserica Pleşeşti. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi originari din comuna Vultureşti.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Damaschin a spus: „Mă rog lui Dumnezeu să se întipărească în inimile dumneavoastră, să vă îmbogăţiţi în Dumnezeu, Dumnezeu e Tatăl nostru, nu are pe nimeni de pierdut, El nu ar fi vrut să rostească prin îngeri vorbele acelea – Omule nebun – n-ar fi vrut să spună asta. Să nu ne zică nici nouă. Trăim pentru trup, Slavă Lui Dumnezeu pentru cele pe care ni le dă, dar nu uitaţi că aveţi suflet şi acesta-i veşnic, îngrijiţi-l, curăţiţi-l, spălaţi-l prin Taina Sfintei Spovedanii, sfinţiţi-l prin Taina Sfintei Împărtăşanii. Primiţi-l pe Dumnezeu cel bogat în îndurări în voi prin Trupul şi prin Sângele său mai ales acum în perioada postului care s-a deschis. Postiţi cum poate fiecare, unii pot mai mult, alţii mai puţin. Postiţi pentru că atunci când postim jertfim din cele ale trupului ca să se întărească Sufletul, să se îmbogăţească sufletul şi atunci când mergem din lumea aceasta ne vom întâlni cu Dumnezeu, cu Maica Domnului, cu Sfinţii pe care i-am chemat în ajutor şi nu ne va fi ruşine ca să dăm ochii cu ei.” De asemenea, s-a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod la prima Duminică din Postul Naşterii Domnului, după care s-a săvârşit Slujba de binecuvântare a baldachinului. Părintele paroh Daniel Constantin Loluţă le-a mulţumit ierarhului, preoţilor care au slujit, precum şi celor care au ajutat ca biserica din Pleşeşti să aibă o nouă faţă înfloritoare, mai ales Părintelui Petru Irimescu, care este fiu al satului Pleşeşti. „Slavă Bunului Dumnezeu pentru toate!”, a mai spus Părintele paroh Daniel Constantin Loluţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica din Pleşeşti a fost resfinţită.
 Vizualizări articol: 1690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Biserica din Pleşeşti a fost resfinţită5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei