Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 207 (6917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Cartierul George Enescu

Sute de credincioşi au participat ieri la sfinţirea Bisericii ortodoxe de stil vechi „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de credincioşi ortodocşi de stil vechi au participat duminică, 16 septembrie, la sfinţirea Bisericii ortodoxe de stil vechi „Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din cartierul sucevean George Enescu (bdul G. Enescu, nr. 52, lângă pădurice, la Cartodrom), după ce biserica a fost pictată pe interior.

Preotul paroh Constantin Mercore a oficiat, împreună cu un sobor impresionant de preoţi, slujba de sfinţire a bisericii, un eveniment religios foarte important pentru parohia suceveană. „Târnosirea sau sfinţirea unei biserici este un ritual sfânt şi bogat în semnificaţii spirituale prin care se cere lui Dumnezeu harul Său sfinţitor pentru ca biserica – locaş de închinare, ofrandă a ctitorilor şi binefăcătorilor ei – să fie sfinţită aşa cum se sfinţesc în biserică ofrandele (darurile) pe care le ducem la Sfântul Altar”, după cum găsim scris în cărţile religioase.

Nu a lipsit din programul de duminică ritualul înconjurului bisericii cu cele trei popasuri marcate tot de trei lecturi evanghelice, urmat de Sfânta Liturghie. Slujba de sfinţire a bisericii a fost un moment deosebit pentru credincioşii participanţi în număr foarte mare, pentru că prin slujba de sfinţire „se binecuvântează biserica şi toţi cei care participă la viaţa ei”, după cum spun slujitorii bisericii. Am aflat de la preoţi că „odată cu sfinţirea bisericii, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre. Se sfinţeşte biserica din zid, dar se sfinţesc şi persoanele care participă la sfinţirea ei”.

După sfinţirea bisericii, toţi credincioşii prezenţi la eveniment, bărbaţi, femei, copii, au intrat în Sfântul Altar pentru a săruta Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă din Altar. Ei au avut posibilitatea să se roage şi să lase pomelnice pentru vii şi pentru cei adormiţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de credincioşi au participat ieri la sfinţirea Bisericii ortodoxe de stil vechi „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.
 Vizualizări articol: 1445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de credincioşi au participat ieri la sfinţirea Bisericii ortodoxe de stil vechi „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei