Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2016 - Anul XXI, nr. 264 (6377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe 25 noiembrie

La Rădăşeni va fi sărbătorit hramul de toamnă al parohiei “Sfinţii Mucenici Mercurie şi Ecaterina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 25 noiembrie, la Rădăşeni va fi sărbătorit hramul de toamnă al parohiei “Sfinţii Mucenici Mercurie şi Ecaterina”. Sărbătoarea va începe din seara zilei de joi, 24 noiembrie, la ora 17.00, când va fi săvârşită slujba Vecerniei. Vineri, 25 noiembrie, la ora 7.30, se va săvârşi slujba Utreniei şi Acatistul Sfinţilor Mucenici. Începând cu ora 9.00, Sfânta Liturghie va fi săvârşită de Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La sfârşitul slujbei se va oficia şi parastasul pentru ctitorii bisericii, urmat de obişnuita agapă frăţească.

“Hramul de toamnă al Bisericii <Sfinţii Mucenici Mercurie şi Ecaterina>  este sărbătoarea întregii comunităţi, ziua întâlnirii tuturor celor credincioşi la sfânta biserică, aşa cum onomastica este <hramul> fiecărui creştin, iar cei dragi vin să-l felicite şi să sărbătorească împreună cu el. De aceea pentru parohia noastră data de 25 noiembrie este ziua bisericii şi întreaga comunitate este chemată să o cinstească şi să o sărbătorească prin participarea la slujba de hram. Vă aşteptăm cu dragoste frăţească”, a fost invitaţia făcută de părinţii slujitori preot Constantin Rotar şi preot Georgian Rotar credincioşilor din judeţul Suceava şi nu numai.

Biserica „Sfinţii Mercurie şi Ecaterina” de la Rădăşeni este una dintre foarte puţinele biserici din ţară care îl au drept ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Mercurie, ale cărui cinstite moaşte le păstrează spre veşnică închinare, ca danie oferită de vrednicul de pomenire patriarh Teoctist, părticele din sfintele moaşte ale Sfinţilor Împăraţi întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena, ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina şi o mică părticică din Sfânta Cruce a Răstignirii Mântuitorului. 

După anul 1990 a început o lucrare foarte atentă de restaurare, făcută prin grija preotului Constantin Rotaru, care a durat aproape 20 de ani. Ctitoria voievodului Ştefan Tomşa de la Rădăşeni a fost resfinţită pe 7 octombrie 2012, de arhipăstorul locului, Înalt Preasfinţitul Pimen.

Biserica a fost construită de Ştefan Tomşa, între anii 1611 şi 1622, pe locul unui altar mai vechi, fiind făcută din bârne de brad, obţinute din copacii tăiaţi chiar în acel loc.

Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei consideră lăcaşul de cult de la Rădăşeni ca fiind “una dintre cele mai frumoase şi cel mai bine restaurate dintre bisericile din lemn ale Moldovei şi chiar ale ţării”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Rădăşeni va fi sărbătorit hramul de toamnă al parohiei “Sfinţii Mucenici Mercurie şi Ecaterina”.
 Vizualizări articol: 2419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Rădăşeni va fi sărbătorit hramul de toamnă al parohiei “Sfinţii Mucenici Mercurie şi Ecaterina”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei