Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2016 - Anul XXI, nr. 147 (6260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” va concerta, duminică, la Biserica „Sfântul Mina” din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” va concerta duminică, 26 iunie, de la ora 18:00, la Biserica "Sfântul Mina” din cartierul Obcini - Suceava, concertul extraordinar având drept scop promovarea tradiţiilor și spiritualității româneşti. Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile. Repertoriul Coralei „Ciprian Porumbescu” cuprinde atât cântece specifice muzicii bisericeşti, cât şi arii din muzica cultă naţională şi internaţională. Piesele care vor fi abordate au menirea de a atrage publicul spre arta frumosului, de a aduce din nou în centrul atenției muzica corală românească care a reușit de-a lungul timpului să se impună pe mari scene europene. Reprezentanţii coralei ne-au spus că evenimentul cultural de duminică, de la Biserica „Sf. Mina” din Obcini, va fi primul dintr-o serie de concerte ce vor fi programate în acest an, pentru că este momentul ca și sucevenii să se bucure de munca acestor oameni care ne-au reprezentat cu mândrie în diaspora.

Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” se află sub părinteasca binecuvântare a Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și sub ocrotirea Colegiului Național ”Ștefan cel Mare”. În corală activează un număr mare de oameni cu voci foarte bune, atât foști cât și actuali elevi ai colegiului, „acest lucru fiind o dovadă clară a valorii și profesionalismului cu care se abordează cultura la prestigiosul colegiu sucevean”.

Dirijorul coralei este pr. prof. Lucian Tablan-Popescu, absolvent al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, profesor la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava și la Seminarul Telogic Liceal Ortodox ”Mitropolit Dosoftei” din Suceava. Părintele Tablan este deținător a peste 150 de diplome și medalii la concursuri naționale și internaționale, cele mai importante dintre acestea fiind medaliile de aur câştigate la European Choir Games&Grand Prix of Nations, în Magdeburg, Germania, în anul 2015. Managementul coralei este asigurat de ing. prof. Ionuț-Vichentie Ilisoi, cel care în ultimii şase ani a reuşit să îmbogățească istoria coralei cu nu mai puțin de 100 de concerte în țări precum Elveția, Franța, Italia, Germania, Belgia. Ultima reprezentație în diaspora a fost în aprilie 2016, atunci când sucevenii au concertat în sala Senatului Parlamentului Bavarez din Munchen, unde s-au bucurat de un real succes. Pentru mai multe detalii despre activitatea coralei, dar și pentru a programa concerte puteţi să sunaţi la telefonul +40 743 880 485, persoană de contact Ionuț-Vichentie Ilisoi, manager.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” va concerta, duminică, la Biserica „Sfântul Mina” din Suceava.
 Vizualizări articol: 2286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” va concerta, duminică, la Biserica „Sfântul Mina” din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei