Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calendarul zilei

Sf. Sfinţiţi Mc. Clement, Episcopul Romei şi Petru, Episcopul Alexandriei

Sfântul Mucenic Clement, Episcopul Romei, s-a născut în Roma, părinţii săi fiind iudeii romanizaţi Faustin şi Matidia. Sfântul Clement a fost ucenicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi după lista primilor 11 Episcopi ai Romei, păstrată de Sfântul Epifanie, Clement apare ca fiind al treilea Episcop al Romei (96-101). În timpul păstoririi sale a rânduit Biserica Romei în şapte parohii. Aflând că în Biserica din Corint există primejdia dezbinării, Clement le-a scris în anul 96 o epistolă pe care le-a trimis-o prin trei tineri creştini: Claudius Ephebus, Valerius Bito şi Fortunatus. Mai întâi le arată corintenilor urmările negative ale neînţelegerilor lor, apoi îi îndemnă să se supună voinţei lui Dumnezeu. Sfântul Irineu vorbeşte şi de alte două scrisori ale lui Clement cu privire la celibat şi la feciorie. Răbdarea Episcopului Clement a fost încercată în timpul celei de-a doua persecuţii a împăratului Domiţian împotriva creştinilor (81-96). În timpul lui Traian (98-117) a început a treia persecuţie. Clement a fost prins de Mamertin prefectul Romei. Împăratul Traian a hotărât exilarea lui în părţile Chersonului (Crimeea), osândindu-l să scoată piatră din stâncă împreună cu alţii 2000 de creştini. Episcopul Clement nu a uitat de apostolia sa nici acolo. Într-un an s-au zidit în acel ţinut 75 de biserici. Prin rugăciunile sale a ţâşnit apă din piatră, scutind pe osândiţi să o aducă de la mare depărtare. Această minune a fost şi un mijloc de a-i încredinţa pe băştinaşi de dumnezeirea lui Hristos. Aflând împăratul de aceste fapte, a poruncit ca Sfântul Episcop Clement să fie dus în largul mării şi acolo să fie înecat. Astfel şi-a primit cununa muceniciei Sfântul Clement, Episcopul Romei, după 9 ani, 6 luni şi 6 zile de păstorire.

 

2. Sfântul Mucenic Petru, Episcopul Alexandriei, a fost crescut din copilărie de Episcopul Teona şi ales Episcop în anul 300 după moartea acestuia, păstorind într-o vreme de grea încercare pentru Biserica Mântuitorului Iisus Hristos, din cauza persecuţiilor împăraţilor Diocleţian (284-305) şi Maximian Daia (305-314) şi a ereticilor. Sfântul Petru al Alexandriei a convocat un sinod de episcopi egipteni pentru a-l osândi pe ereticul Meletie care în lipsa Episcopului Petru se amestecase în eparhiile a patru episcopi întemniţaţi şi a hirotonit în locul lor alţi arhierei. Sfântul Mucenic Petru a fost prins în biserica episcopală din Alexandria şi din porunca împăratului Maximian a fost îndemnat să jertfească zeilor. Nedorind să renunţe la credinţa în Domnul nostru Iisus Hristos, Sfântul Petru, Episcopul Alexandriei a primit cununa muceniciei.

(Sursa: Basilica)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sf. Sfinţiţi Mc. Clement, Episcopul Romei şi Petru, Episcopul Alexandriei.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sf. Sfinţiţi Mc. Clement, Episcopul Romei şi Petru, Episcopul Alexandriei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte