Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2015 - Anul XX, nr. 125 (5937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

De Rusalii

Biserica din comuna Burla a fost resfințită de ÎPS Pimen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Credincioșii ortodocși din comuna Burla au sărbătorit duminica trecută hramul comunei, în același timp cu Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile, sărbătoare numită în popor și Duminica mare. Tot atunci, în prezența Înalt Prea Sfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, biserica din comună a fost resfințită, după ce așezământul de cult a fost reabilitat. Primarul comunei Burla, Viorel Pintiliuc, a declarat duminică după-amiază: „Evenimentul a fost prilejuit de finalizarea lucrărilor pentru reabilitarea bisericii, biserică pe care am găsit-o, la momentul preluării mandatului, într-o stare jalnică. Vreau să precizez că a fost o resfințire a bisericii pe care am renovat-o parțial, pentru că lucrările sunt foarte costisitoare și nu dispunem de mari posibilități. Pentru că suntem o comună mică avem un buget mic, nici credincioșii nu au posibilități financiare deosebite, așa că am reușit, încetul cu încetul, să facem câte puțin. Sper ca nu peste mult timp să reușim să aducem biserica la condiții mult mai moderne, cât mai primitoare. Doresc să-i asigur pe cetățenii comunei că numai cu sprijinul lor, cu sprijinul întregii comunităţi, vom reuşi împreună să construim o aşezare în care să se poată trăi la fel de confortabil, la fel ca în orice localitate urbană, şi în care să dispunem de toate cele necesare unui trai modern”.

Biserica a fost revopsită în totalitate, i-a fost înlocuită dușumeaua, şi au fost efectuate şi alte lucrări de infrastructură care se impuneau de mai multă vreme. Aceste lucrări au venit ca o completare la realizarea praznicarului, a fântânii tradiționale construite recent, și nu în ultimul rând, a locului de joacă cu părculeț pentru copii, care se adaugă la complexul creștin-ortodox din comună. La eveniment au participat câteva sute de localnici, dar și burleni stabiliți în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica din comuna Burla a fost resfințită de ÎPS Pimen.
 Vizualizări articol: 1931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biserica din comuna Burla a fost resfințită de ÎPS Pimen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este... Citeşte