Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2014 - Anul XIX, nr. 176 (5685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzia cercetătorilor: bărbaţii care îşi ajută soţiile la treburile casnice au parte de o viaţă sexuală împlinită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un studiu recent contrazice o cercetare publicată anul trecut, potrivit căreia numai soţia ar trebui să se ocupe de gospodărie, pentru ca mariajul să fie fericit. Experimentul arată că în familiile în car soţii împart între ei treburile gospodăreşti, viaţa intimă este la fel de activă, iar căsnicia împlinită.

Sharon Sassler, de la Universitatea Cornell, a analizat date publicate în anul 2006, despre cupluri căsătorite din anul 1990.

Partenerii din aceste mariaje, care îşi împărţeau sarcinile în gospodărie, erau la fel de mulţumiţi de viaţa lor sexuală ca şi cuplurile în care doar femeia muncea în casă.

La fel, în privinţa numărului de raporturi sexuale, cuplurile cu o concepţie mai modernă privind căsnicia stăteau cel puţin la fel de bine precum familiile mai conservatoare.

De asemenea, studiul arată că femeile care sunt mai educate nu mai au un risc crescut de divorţ, în comparaţie cu femeile care aveau acest statut social în trecut.

Dimpotrivă, în prezent pare să fie o rată mai mare de divorţuri în familiile tradiţionale, în care bărbatul este mai educat şi femeia mai puţin educată, precizează Christine Schwartz, sociolog la Universitatea Wisconsin-Madison.

În plus, cuplurile care locuiesc împreună înainte de căsătorie au un risc redus de divorţ, deşi studii anterioare sugeraseră o influenţă negativă asupra căsniciei.

 

Roxana Ruscior

Sursa: Live Science

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concluzia cercetătorilor: bărbaţii care îşi ajută soţiile la treburile casnice au parte de o viaţă sexuală împlinită.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concluzia cercetătorilor: bărbaţii care îşi ajută soţiile la treburile casnice au parte de o viaţă sexuală împlinită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei