Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2014 - Anul XIX, nr. 21 (5530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

El ştie mai bine

Trăim într-o epocă în care oamenilor le vine foarte greu să creadă că există un Dumnezeu ce ştie totul despre ei şi nevoile lor. Şi nu numai atât, ci pe deasupra şi că voinţa şi gândul divin sunt singurele mântuitoare şi folositoare omului. Cu peste şase miliarde de oameni în lume, mulţi găsesc că e cinic să crezi că Dumnezeu se interesează de fiecare în parte şi ştie ce i se întâmplă. Trăim într-o lume ce îngroapă majoritatea oamenilor şi problemelor lor într-o beznă impersonală, în spatele cifrelor de la asigurările sociale. Şi totuşi, Hristos nu uită să ne amintească faptul că: „Ştie Tatăl vostru cel ceresc cele de care aveţi voi trebuinţă…“ Trebuie să credem acestui cuvânt. Vom avea doar de câştigat.

O pildă spune că doi oameni au sădit măslini pe pământul lor. După aceea, unul dintre ei s-a rugat: „Doamne, pomii mei au nevoie de apă. Trimite, rogu-te, ploaie!“ Şi ploaia a venit. Apoi omul s-a rugat pentru căldură: „Doamne, acum pomii mei au nevoie de soare“. Şi Dumnezeu i-a scăldat în lumina soarelui arzător. Mai apoi omul nostru a strigat încă o dată către Făcătorul lumii: „Părinte ceresc, pomii mei au nevoie de ceva să se întărească. Trimite un îngheţ în noaptea asta!“ Îngheţul a venit, dar pomii s-au uscat cu toţii.

Mirat, omul păgubit s-a dus în livada prietenului său şi a văzut acolo măslinii înflorind. „Cum se poate? Doar m-am rugat cu multă râvnă şi am fost foarte atent cu copacii din livada mea“, a întrebat el. Răspunsul prietenului l-a descumpănit total: „Cred că nu te-ai rugat cum trebuia. Eu, când m-am îndreptat spre Dumnezeu, nu I-am cerut ploaie sau soare sau îngheţ. Nu. Ci am spus doar atât: Doamne, tu ai făcut aceşti pomi. Tu ştii ce au nevoie. Trimite-le ce socoteşti că este mai potrivit“.

 

(Augustin Păunoiu, Preluare din „Vitamine duhovniceşti“, Anthony M. Coniaris, Editura Sophia)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului El ştie mai bine.
 Vizualizări articol: 1102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
El ştie mai bine5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei