Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Când merg credincioşii la biserică

Împotriva credinţei adevărate şi puternice în Dumnezeu, de-a lungul celor peste două mii de ani de creştinism, s-au ridicat tot felul de obstacole, ispite şi neghine, cum le numeşte Iisus Hristos în pildele Sale. Şi care au fost acestea? La începutul creştinismului s-au ridicat creştini iudaizanţi, care voiau să amestece credinţa curată în Hristos cu practicile religioase ale Legii Vechi. Apoi s-au ridicat împotriva credinţei propovăduite de Mântuitorul şi de Apostoli, împăraţi păgâni romani, care prin grele persecuţii sângeroase căutau să-i întoarcă pe creştini din nou la idolatrie.

Din secolul IV diavolul a ridicat împotriva credinţei apostolice tot felul de eresuri, secte şi curente filosofice păgâne, ca arianismul, nestorianismul, monofizismul, monotelismul, iconoclasmul, gnosticismul, maniheismul, montanismul şi multe altele. Mai târziu s-au ridicat reformiştii luterani, calvinii, husiţii şi sectele mai noi din zilele noastre. Toate acestea au urmărit slăbirea dreptei credinţe şi convertirea ortodocşilor la eresul lor. Unii au reuşit mai mult, alţii mai puţin în scopul lor prozelitist, diabolic, de fărâmiţare a Bisericii lui Hristos, iar alţii au dispărut fără urme.

Corabia Bisericii lui Hristos merge mai departe pe marea vieţii dar diavolul nu încetează s-o atace cu noi şi noi arme şi ispite. Cea mai puternică armă, după secte, este necredinţa în Dumnezeu care, luând locul păgânismului, încearcă să slăbească credinţa tare şi curată în Dumnezeu. Însă jertfa păstorilor devotaţi ai Bisericii, scrierile Sfinţilor Părinţi şi rugăciunile călugărilor şi ale credincioşilor au slăbit atacul necredincioşilor.

 

„Doamne, dacă eşti bun, ajută-mi”

Atunci diavolul a inventat o nouă armă împotriva credinţei vii, lucrătoare în Hristos, anume, îndoiala. Creştinii îndoielnici sunt din ce în ce mai numeroşi. Ei cred în Dumnezeu, dar se îndoiesc şi de viaţa veşnică, şi de puterea rugăciunii, şi de harul Lui. Se roagă, dar cu îndoială, cum s-a rugat şi tatăl copilului bolnav din Evanghelia de astăzi.

Creştinii îndoielnici merg la biserică numai când sunt bolnavi, când au duşmani, necazuri, sau examene. În rest, spun că n-au timp, că se pot ruga şi acasă sau că se roagă preoţii pentru ei. Aceştia se îndoiesc şi de viaţa veşnică, şi de puterea rugăciunii, şi de harul preoţiei, şi de sfinţenia Sfintei Împărtăşanii. Duhul îndoielii este un diavol cumplit care chinuieşte pe mulţi credincioşi şi îi aruncă în deznădejde, în gânduri negre, în secte, în sinucidere. Căci şi creştinii care se duc la secte, tot din cauza îndoielii în credinţă o fac. De aceea îndoielnicii şi sectanţii sunt mereu tulburaţi, îngânduraţi, gata oricând de ceartă şi chiar de răzbunare.

O imagine clară a îndoielii noastre în credinţă o prezintă Evanghelia de duminica viitoare – 19 martie. Un tată şi-a adus copilul bolnav de epilepsie să-l vindece Hristos. Mai întâi a cerut să-l vindece ucenicii Săi dar n-au putut. Apoi căzând la picioarele lui Hristos, I-a spus durerea şi L-a rugat să-i vindece copilul. Dar Mântuitorul întârzia să facă minunea. De ce? Din cauza necredinţei tatălui copilului. Că iată cum se ruga: "Doamne, de poţi ceva, ajută-ne nouă, fiindu-Ţi milă de noi!" Atunci Hristos i-a răspuns: De poţi crede, toate sunt cu putinţă celui credincios. Tatăl copilului, apăsat de boala fiului său, a strigat cu lacrimi: Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele! (Marcu 9, 22-24). Atunci îndată Hristos a izgonit duhul rău din copil şi l-a vindecat.

Oare câţi dintre creştinii noştri nu cârtesc înaintea lui Dumnezeu când sunt în suferinţă şi necaz? Câţi nu vin la biserică şi se roagă mai mult din interese pământeşti, zicând cam aceleaşi cuvinte îndoielnice: "Doamne, dacă eşti bun, ajută-mi! Doamne, dacă m-ai iertat, miluieşte-mă! Doamne, dacă poţi şi vrei, vindecă-mă şi pedepseşte pe vrăjmaşii mei!". Or, aceasta nu este rugăciune primită de Dumnezeu!

(www.crestinortodox.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când merg credincioşii la biserică.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Când merg credincioşii la biserică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   You are, as usual, completelly full of shit. trimis de
(11 oct 2008, 23:58:24
inainte sa criticati imparatii romani, uitati-va in ograda voastra. acea perioada "glorioasa" care s-a numit evul mediu, sau intunecat, vi se datoreaza in mare masura voua, mintii voastre inguste si burtii voastre mari. biserica e vinovata de o gramada de varsare de sange si de impotrivire sistematica la progres. cat despre erezii, treaba e relativa, si voi sunteti eretici pentru ei. faramitarea bisericii lui cristos e alt mit cretin. nu a existat niciodata O biserica crestina, chiar din vreamea lui isus, au existat diverse factiuni, si din nou, de unde stiti ca voi aveti "dreapta credinta" si nu altii?

sigur, indoiala e de la diavol, ce ne-am face fara oameni ca galilei care s-au indoit ca biserica are dreptate, ca sa nu mai spun de darwin a carui teorie e baza incontestabila a biologiei moderne, si implicit a medicinei. dar e evident ca ne pricepeam mai mult la medicina in evul intunecat cand muream pe capete de dureri de masele si penumonie decat acum.
2.   Continuare trimis de
(12 oct 2008, 00:03:39
si ce tot ****i atat apa in piua cu treaba asta cu credinta? de ce ar fi dumnezeu atat de vanitos incat sa ne ceara sa il veneram tot timpul, cand sunt lucruri mult mai bune de facut, cum ar fi sa ai grija de cei sarmani. un exemplu bun aici ar fi maica tereza, care s-a ocupat mai mult de facut lacasuri de cult decat de ingrijirea bolnavilor.

adica, daca eu cand as muri, i-as zice atotputernicului. Parinte, uite care e treaba, eu am incercat cat de cat sa inteleg religia asta, dar idiotii pe care i-ai pus tu sa iti propovaduiasca cuvantul nu au fost deloc convingatori, si pentru o fiinta atotputernica si tu ai facut-o monumental de oaie cand ai vrut sa iti demonstrezi, existenta. dar cu toate astea, am incercat sa duc pe cat s-a putut o viata cinstita. chiar nu e loc in inima ta pentru unul ca mine, chiar il preferi pe unul care a crezut in tine pentru ca un filozof francez de mana a doua i-a spus ca e un pariu bun?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei