Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 71 (8295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Deschiderea campaniei de plutărit”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Deschiderea campaniei de plutărit”

 

Deschiderea campaniei de plutărit din acest an a constituit obiectul unei neobosite activităţi din partea unităţii de plutărie din Vatra Dornei. Peste 400.000 lei au fost investiţi în scopul electrificării unor importante lucrări hidraulice de amenajare a rîurilor Dorna şi Bistriţa. Printre acestea se numără construirea unui baraj la Coşniţa, reparaţiile radicale de la alte 3 baraje etc. Paralel cu lucrările de amenajare s-a transportat în schele peste 75 la sută din cantitatea totală de lemn ce urmează a fi plutărită. Toate acestea au permis ca, în ziua de 27 februarie a.c., o plută de 80 m.c. să pornească din schela Secu spre combinatul <Bernat Andrei>”.

„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2884, Suceava, Sâmbătă 2 martie 1957.

 

„Desfiinţăm CAP-ul?”

 

Hotărîrea de desfiinţare a unei cooperative agricole de producţie pare, la prima vedere, simplă. Se împarte pămîntul, se împart animalele, conform legii, şi cu asta gata. Am ajuns la Bilca în ziua în care oamenii îşi împărţeau animalele pe care le crescuseră pînă atunci în CAP. Sigur, pe baza hotărîrii  adunării generale de autodizolvare a unităţii. Pe ce temei s-a luat o asemenea hotărîre? ...La Bilca sînt mai puţini oameni decît pămîntul ce se împarte. Înseamnă că rămîne o suprafaţă pe care nu o preia nimeni. Dacă unitatea se desfiinţează, cine va lucra respectivul teren? Oamenii spun că ceea ce rămîne va fi transformat în păşune comunală. Pentru cine această păşune? Foştii cooperatori nu prea se înghesuie viţelele de 2-3 ani, ci doar vacile care dau lapte. Ce se va întîmpla deci cu animalele care nu sînt preluate de oameni?...Apoi ce sa va întîmpla cu îngrijitorii de animale care nu vor mai avea de muncă prin desfiinţarea sectorului zootehnic? ...Iată că a desfiinţa o cooperativă agricolă nu este chiar atît de simplu”.

„România liberă” (ziar independent de opinie, informaţie şi reportaj), Anul XLVIII, nr. 14093 (serie nouă nr. 59), Vineri 2 martie 1990.

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Deschiderea campaniei de plutărit”.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Deschiderea campaniei de plutărit”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei