Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 59 (8283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Ouă originale”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Chiaburii satelor”

Hrăpăreţi şi vicleni, chiaburii satelor noastre sunt o piedică în drumul spre o viaţă mai bună a ţăranilor muncitori. Chiaburii mai stăpînesc încă pământurile cele mai roditoare, au cele mai multe unelte şi maşini agricole şi cele mai bune vite de muncă...Pentru un căuş de făină, pentru o bucăţică de lemn sau pentru o zdreanţă de suman, ţăranul muncitor este obligat să lucreze, fără plată, săptămâni întregi pe ogoarele chiaburilor, la prăşit, la cosit sau la secerat”.

„Lupta poporului”, Anul III, nr. 508, Suceava, Vineri 1 Aprilie 1949.

 

„Ouă originale”

Trăim sub spectrul negru al presiunii inflaţioniste determinată şi de faptul că mărfurile vandabile care interesau populaţia deveniseră, în ultimii ani, invizibile. În schimb foarte vizibile se arătau, în proporţii monstruoase, cozile la alimentarele goale. Îndeosebi, lungile, îndelungatele cozi de aşteptare. Se aştepta să vină, să se dea carne la măcelărie, să vină să se dea ouă la aprozar şi la alimentare, să vină, ca dintr-o altă lume, să se dea codiştilor fel de fel de produse, care, în tristul lor vis colorat gastronomic, se profilau în imagini inimaginabile. În aceste vise saturate de calvar, oul căpăta dimensiuni cosmice. Aşa ajungea, bietul de el, fragilul, să-li trăiască, în conştiinţa maselor, condiţia sa primară de ou originar, al începuturilor vieţii pe Pămînt...Numai că mitologia se degrada, se clocea în cuibul pustiu al timpului de aur, al nevăzutei, migratei de mult Păsări de aur...A apărut însă acum o situaţie imprevizibilă. Ouă de import! Aşadar, ţineţi-vă bine găinuşe autohtone să nu ameţiţi, acolo sus, pe prăjina coteţului. Mai bine treceţi la treabă!”.

„Pardon” (Periodic de satiră şi umor), Anul I, nr. 9, Aprilie 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ouă originale”.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
„Ouă originale”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei