Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 3 (7920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Mai multe bunuri de consum”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Uneltiri străine”

„Primim următoarele din Cacica: „Străinii cacicari au cercat în repeţite ori să capete dela fondul nostru religionariu loc pentru ţinterim şi respinşi fiind ei au cercat să ceară la un loc cu românii (cacicarii) dar aceştia n’au voit se meargă cu dânşii, ci le-au respuns, că deocamdată nu au trebuinţă, fiindcă au biserică şi ţinterim în Pârtescii de Sus.

Vedend străinii că nu merge astfelui, au făcut o petiţiune mare, în care s’au iscălit toţi şi au smomit şi pe români, de s’au iscălit şi mulţi dintre ei. În petiţia aceea au cerut ei dela locurile mai înalte, ca se le vendă 16 fălci de fond, de pe dealul lui Traian, cu motiv că nu are unde se lărgi satul şi amăgind pe români, că feciorii lor îşi vor face casă acolo. A fost o deputaţiune de câte-va ori la Cernăuţi, şi a venit asigurată, cum că dorinţa’i va fi împlinită. Unii se fălesc chiar că nou alesul domn a promis a li sta într’ajutoriu, noi însă nu credem şi rugăm pe toţi cei chemaţi să zădărnicească această întreprindere antinaţională, asigurându-i că cumpenea aceasta s’ar face curat numai pentru cei de altă limbă şi lege”.

„Revista politică”, Anul III, nr. 21, 15 Noemvre 1888. 

 

„Mai multe bunuri de consum”

Lucrătorii secţiei de bunuri de larg consum de la întreprinderea <21 Decembrie> Rădăuţi au raportat îndeplinirea tuturor angajamentelor. Astfel echipa condusă de Mihaiuc Pavel a produs, peste angajamentul luat, 40 sobe de tablă, 200 buc. balamale diferite, 5 cuptoare simple, o clocitoare mecanică. Colectivul întreprinderii a reuşit să reducă preţul de cost pe luna octombrie cu 5,5 % faţă de sarcina planificată, iar printr-o folosire raţională a materiei prime şi a materialelor a economisit suma de 292.000 lei. La aceasta s-a mai adăugat 1.120.000 lei economisiţi prin reducerea cheltuielilor neproductive cît şi prin accelerarea mijloacelor circulante”.

„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3401, Suceava, Noiembrie 1958.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mai multe bunuri de consum”.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Mai multe bunuri de consum”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei