„Cai de curse”



„Cai de curse”
„Cai de curse”

„Credințe poporale bucovinene”
Codile de usturoiu sau de ceapă cari au fost legate cunună, după ruperea usturoiului sau a cepei, se aruncă în drum, credându-se c’apoi vor rodi acele legume în vara viitoare.
Ciucălăii, cari s’au lăsat de seminceri, după ce s’au desfăcut grăunțele, nu se ard, ci se aruncă în drum, credându-se că, la din contra, păpușoii în anul viitoriu vor avea tăciune.
Cojile de oue din cari au ieșit pui se strâng la un loc ș’apoi se aruncă afară, credându-se c’apoi se vor ține puii la un loc”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 97, Cernăuți, Joi 8/20 Decemvrie 1894.
„Cai de curse”
Gospodăria de stat Rădăuți a fost specializată pentru creșterea cailor de curse. În anul acesta GAS Rădăuți urmează să livreze 4 cai la hipodromul republican, 3 la federația română de călărie, 7 la asociația sportivă «Recolta», etc. Mulți dintre caii crescuți și dresați la această gospodărie au participat la concursuri naționale și internaționale de călărie cîștigînd prețioase trofee”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3744, Suceava, Sîmbătă 19 decembrie 1959.
„Primul bloc din prefabricate”
În cadrul ansamblului de locuințe George Enescu 1, care constituie o nouă poartă, cea de vest, de intrare în municipiul Suceava, a început să se contureze silueta primului bloc de 100 de apartamente. Semnificația deosebită a acestei construcții rezidă în faptul că ea marchează debutul unui nou sistem, cel bazat pe folosirea panourilor mari, prefabricate, în construcție”.
„Zori Noi”, Anul XXVI, nr. 7459, Suceava, Decembrie 1971.



Recomandări

Cockteil… cu amor, umor și poezie. O polemică amuzantă… transcarpatică