„Epidemie de cori la Suceava”
„Încă din luna Septemvrie 1886 s-au ivit în Suceava mai multe cazuri de bolnăvire cu cori. Deși boala aceasta, care acuma e epidemică în Suceava, nu e până întru atâta de periculoasă, totuși s-au întâmplat mai multe cazuri de moarte, mai ales în familiile sărmane, care nu vor nemică să știe despre medici, ci tot numai cu bosgoane și leacuri băbești vor să scape pre cei bolnavi din gura morții”.
„Revista Politică”, Anul I, nr. 12, Noiemvrie 1886.
„Închisorile tribunalului din Suceava”
„Închisorile tribunalului din Suceava nu mai încap să cuprindă poporul adus cu sutele din părțile care fuseseră invadate de trupele rusești. Sunt mare parte Ruteni, dar și Români, bărbați, femei și copii din părțile Siretului, Storojinețului și Cernăuțului învinuiți de a fi participat la jafurile întinse făptuite de miliția rusească”.
„Viața Nouă”, Anul III, nr. 148, 15 Noemvrie 1914.
„Curățenia satului”
„Sănătatea sătenilor atârnă în cea mai mare măsură nu numai de curățenia și îngrijirea fiecăruia în parte, a familiei și a gospodăriei lor, ci și de curățenia și de îngrijirea întregii gospodării obștești care este satul. Putem spune că toată lupta doctorului împotriva bolilor este zadarnică, dacă în sat dăinuie cauzele care aduc necontenit boala. Astfel, să judecăm cât de puțin folositoare este pentru stârpirea molimii de lingoare vindecarea unui bolnav, dacă fântâna molipsită cu sămânța lingoarei îmbolnăvește mereu alți oameni. Un bolnav se vindecă și alți 10 se îmbolnăvesc. Până nu dezinfectăm fântâna și oprim scursurile care o infectează nu putem nădăjdui să stăvilim molima. Trebuie deci ca atât fântâna, cât și latrinele din jurul ei, să fie făcute potrivit cu cerințele sanitare și bine îngrijite. De buna stare a fântânii atârnă sănătatea întregului sat.”
„Lupta Poporului”, Anul III, Nr. 390, 6 Noiembrie 1948.