Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 258 (7870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„De la mănăstirea din Suceavă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„De la mănăstirea din Suceavă”

„Un dar frumos s’a făcut decurând sfintei mănăstiri a sf. m. martir Ioan cel Nou de aici de cătră vrednicii şi generoşii ieromonachi dela acest sfânt locaş, Pancraţiu Sidorovici şi defunctul Galaction Mleşniţă. Ambii părinţi au aflat de bine a-şi eterniza numele lor la acest locaş istoric, Mecca creştinilor bucovineni, unde sunt păstrate moaştele sf. m. martir, patronul ţării, prin donarea unui clopot mare ce cântăreşte 1500 chilograme. Clopotul a fost comandat încă în luna lui August a.c. la una din cele mai mari fabrici de clopote din Moscva. El a fost turnat în luna lui Septemvre a.c. ear’ în luna Octomvre s’a şi transportat din Moscva prin Noua-Suliţă la locul destinaţiunii”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul VI, nr. 88, Cernăuţ, Duminecă 3/15 Noemvrie 1896.

 

„Deschiderea unui internat”

„Internatele Sucevei încep o viaţă nouă şi aceasta datorită d-lui prefect Cojocariu. Zilele trecute s’a deschis internatul Gimnaziului Industrial de băieţi şi cantina şcolii profesionale. Domnul Prefect Cojocariu a organizat colecte în judeţ cu ajutorul d-lor Pretori Priscornic şi I. Reicherd. Până în prezent numai din Ilişeşti s’a colectat un vagon de cereale. Aşa înţelege prefectul Cojocariu să ajute copilaşii români din judeţul Suceava. Zilele acestea se deschide şi internatul <Vasile Cocârlă>.”

 „Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4937, 5 Noiembrie 1936.

 

„Pentru înfrumuseţarea oraşului”

Întreprinderea de gospodărie orăşenească Vatra Dornei îşi aduce o contribuţie de seamă la înfrumuseţarea oraşului. În cursul acestui an intreprinderea a executat o serie de lucrări de canalizare, pietruire a străzilor, etc. Astfel a fost canalizată str. I.V. Stalin, s-au executat trotuare pe străzile Schitului, 23 August, Oborului, pe o suprafaţă totală de 2017 mp. În prezent se lucrează la prelungirea străzii Solomon la care s-au executat terasamente, fundaţii şi pavaj. Pentru consolidarea str. Schitului s-a construit un zid de sprijin cu o lungime de 525 ml”.

„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3413, Sîmbătă 22 noiembrie 1958.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „De la mănăstirea din Suceavă”.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„De la mănăstirea din Suceavă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei