Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 257 (7869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Mai multe bunuri de consum”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Oraşul Suceava şi administraţiunea lui viitoare”

 

Administraţia comunală a fost la noi până acuma una dintre cele mai rele, condusă de indolenţă şi de interese personale şi nicidecum de consideraţiuni ale causei; scim de aceea prea bine, că multe greutăţi în privinţa aceasta sunt de învins pentru a pute pune lucrurile în bună stare...Până ce va fi în stare administraţia oraşului să ni dee aer bun, apă şi lumină bună, până ce va pute aceasta să hotărască asupra realisării condiţiunilor pentru salubritatea comună, ea va trebui să se îngrijească înainte de toate ca să-şi înmulţească isvoarele de venituri...Oraşul nostru având proprietate o moşie de 1543 de jugere întrebarea se impune de la sine înainte de toate cum trebue administrată această moşie, ca să aducă folosul cel mai mare oraşului şi particularilor membri comunali”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 12, Suceava, 1 Noemvre 1887.

 

„Nouă chemare la arme”

 

„În temeiul Preaînaltului apel la arme a tuturor gloatelor i.r. şi r.u. sunt chemaţi la serviciul de glotaş cu arma următoarele persoane aflătoare în Bucovina, obligate la serviciul în gloate: cei născuţi în anii 1892, 1893, 1894 şi 1895; cei născuţi în anii 1878 până inclusiv 1890, obligaţi la serviciul de gloate”.

„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 148, 15 Noiembrie 1914.

 

„Mai multe bunuri de consum”

 

„Lucrătorii secţiei de bunuri de larg consum de la întreprinderea <21 Decembrie> Rădăuţi au raportat îndeplinirea tuturor angajamentelor. Astfel echipa condusă de Mihaiuc Pavel a produs, peste angajamentul luat, 40 sobe de tablă, 200 buc. balamale diferite, 5 cuptoare simple, o clocitoare mecanică. Colectivul întreprinderii a reuşit să reducă preţul de cost pe luna octombrie cu 5,5 % faţă de sarcina planificată, iar printr-o folosire raţională a materiei prime şi a materialelor a economisit suma de 292.000 lei. La aceasta s-a mai adăugat 1.120.000 lei economisiţi prin reducerea cheltuielilor neproductive cît şi prin accelerarea mijloacelor circulante”.

„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3401, Suceava, Vineri 7 noiembrie 1958.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mai multe bunuri de consum”.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Mai multe bunuri de consum”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei