„Să vorbim românesce”
„În dugheană era o damă cam în ani. Acest mușteriu cerând dela dânsa în limba nemțească o păreche de papuci, ea se făcea că nu pricepe, ce cere; abia după ce a vedut că mușteriul se duce din dugheană fără ispravă s’a îndurat a se lăsa de limba ei polonă și a schimba cu dânsul doaue, trei cuvinte, ca de mare năpastă, nemțesce”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 12, Suceava, 1 Noiemvre 1887.
„Știri din Cernăuți”
„Știrile răspândite de unele jurnale de peste hotare cum că orașul Cernăuți ar fi pătimit în urma bombardării din partea Rușilor nu se confirmă. Au căzut asupra orașului de tot numai 8 șrapnele, dintre care numai 3 au explodat, fără să fi produs daune mai mari și fără să fi pricinuit victime de oameni. Țintele obuzelor dușmanului erau bateriile noastre; asemenea, nu este adevărat că acestea ar fi fost postate pe piața principală a orașului. Atât biserica Paraschivei, cât și reședința mitropolitană au fost scutite de obuzele Rușilor”.
„Viața Nouă”, Anul III, nr. 146, Noiembrie 1914.
„Ora și cafeaua”
„Acesta e timpul de așteptare la cofetăria «Victoria» din Fălticeni ca să servești dimineața o cafea. Deși localul se deschide la ora 6, deservirea se face parcă cu încetinitorul. Așa se întîmplă că, uneori, pentru a nu întîrzia la serviciu sau la fabrică, oamenii preferă să se lipsească de asemenea «promptitudine». Conducerea TAPL-ului, deși a fost sesizată în repetate rînduri de comportarea necivilizată a personalului acestei cofetării, continuă să privească cu indulgență carențele existente, neluînd nici un fel de măsuri”.
„Zori noi”, Anul XX, nr. 5566, Suceava, Joi 4 noiembrie 1965.